No zależy jak się trafi. Różne firmy różnie robią.
Ja wymieniałem uszczelka pod pokrywą zaworów tak o z zachcianki to było goło i wesoło sama uszczelka. Teraz kupiłem zestaw za jakoś 2 zł więcej a było wszystko. Śrubki, gumki, nakrętki, uszczelka. Wszystko poza pokrywą
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 21:56
Wydaje mi się że nie wszyscy piszą o tych samych "blaszkach" . Część pisze o blaszkach do klockotrzymacza (takie prowadnice klocka - najczęściej wykonane z nierdzewki) w dodatku podany nr z kat. IC jest niepoprawny a pozostali o podkładkach na klocek które spełniają zadanie wygłuszające
Czy potrzebujesz czegoś takiego? :
Jeśli tak to dostaniesz w IC lub w sklepach z hamulcami jeśli te drugie to wywal w chol...e najwyżej klocek czasami zapiszczy...
edit. poprawiony link do zdjęcia
Ostatnio zmieniony przez Marrkus Sro Maj 23, 2012 21:18, w całości zmieniany 1 raz
2 miesiące temu kupowałem klocki do Megane i było i jedno i drugie i trzecie w zestawie TRW.
tj. śruby, blaszki-prowadnice o których mowa nakładane na zacisk (klockotrzymacz jak to określono) oraz podkładki przeciwpiskowe.
Pierdoły spoko skoro te blaszki tam były tzn że po coś one są..... ale jak ktoś pierdołami to nazywa.... spoko. Dla mnie np hamulec jest bardzo ważny i nie ważne jakich by pierdół brakowało. Ma być wszystko tak jak ma być... tzn blaszki też mają być.
Balas87 ale one tam są. Z jednej strony są ładne fajne. Może i wymienione a od strony kierowcy są. W miejscu gdzie tłoczek je dociska w sumie są czyste i okej ale w okół jakieś nie takie. Ale zajmę się tym w tygodniu i z głowy
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 21:25
Balas87 napisał/a:
spoko skoro te blaszki tam były tzn że po coś one są....
Są ale na pewno nie dla bezpieczeństwa a jedynie dla wyeliminowania hałasu jaki może wytworzyć wibrujący w zacisku klocek. Równie dobrze można miejsca styku klocka i zacisku pokryć smarem miedziowym.
Bardzo często jest też na klocku naklejona taka podkładka i zamalowana razem z resztą klocka - spełnia to samo zadanie, wreszcie jest tez czasami naklejony kawałek jakieś maty też w tym samym celu.
Marrkus chciałem zrobić te blaszki ale z racji, ze uświadomiłeś mi, że to pierdoły to mnie skutecznie zdemotywowałeś. I znów muszę nabrać chęci do czyszczenia tych miedzianych blach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum