A ja mam teraz problem i zagwozdkę. Zmieniałem samochody co 6-12 miesięcy i teraz miałem zamiar pojeździć R45 nieco dłużej, bo małe spalanie i przy dwójce dzieci auto wystarczy, o ile ktoś nie wybiera się na wakacje do Chorwacji.
A tymczasem okazało się, że będzie TRZECIE DZIECKO, więc będę musiał chyba na zawsze rozstać się z marką. Obawiam się, że nawet w R75 będzie ciasno .
Nie dość tego, zainwestowałem w ten egzemplarz trochę grosza (jak wyżej) i przy sprzedaży raczej nie odzyskam nakładów. Ceny poszły tak w dół, że pewnie sprzedam sporo taniej niż kupiłem i kilka tys. będzie w plecy. Muszę wrócić do mazdy premacy w tym układzie...
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 01:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 76 Skąd: Olsztyn
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 21:55
dzord napisał/a:
teraz pojazd stoi u elektromechanika,zwarcie tu zwarcie tam
A wiesz może dokładnie gdzie? bo u mnie też się dzieją dziwne rzeczy, szczególnie jak jest mokro, np jak podczas jazdy wcisnę pedał gazu do końca, to zaświeca mi się i zaraz gaśnie kontrolka od ręcznego hamulca, albo czasem (rzadko) jak dodam mocno gazu, to podświetlenie lekko przygasa.
A ja chciałem podziękować autorowi tego tematu i wszystkim, którzy się tu wypowiadali
Właśnie zamontowałem wkład z astry i wrażenie jest porażające! Przypuszczałem, że będzie lepiej, ale że aż tak.. ZR w końcu żyje!
Wkład z przepływki nowy, kupiony na allegro.
Przestrzegam przed używkami za 50zł, kupiłem - było jeszcze gorzej.
też miałem wkład z astry,ale to nie do końca prawda że to te same wkładki,pewnie że oplowska lepsza niż uszkodzona ,ale na wkładzie sa dwa numerki, po kupnie oryginału 012 odczucia sa takie jak po zamianie uszkodzonej na oplowską,a prawda taka że 150zł dokładasz i masz oryginał na gwarancji, tylko nie popełniajcie takiego błędu jak ja ze pojechałem do sklepu kupiłem oplowską za 280 i po gwarancji, mój elektryk wyszarpał od bosha oryginał za 380 + VAT,hehe szok,430zł oryginał i sama radość,2 tyś obr na 5 biegu i 100km na spokój.
Odczucia są takie same bo to te same wkłady a drugi numer to numer partii czy coś podobnego, bo jakoś do tego muszą dojść kiedy była wyprodukowana. A na przepływomierzu cały czas śmigam i działa elegancko, nadal wyraźnie czuć przyrost mocy przy ok 2k obrotów, tylko ją czyściłem z 3 razy. A następnym razem i tak kupię oplowską bo po co przepłacać.
A ma ktoś może te schematy do przepływki,to prosił by7m o podesłanie.
A przepłacać po to że w razie jak padnie , mieć gwarancje,mam tak w tej chwili i czekam na nóweczke,a z astry wkład wykręciłem i gwarancja poszła sie walić.
noo ktos pisał żeby przerobic przepływke,czy diode wmontować,i interesuje mnie na jakiej zasadzie to działa bo mój mechanik niebardzo jest za,zeby przepływomierz tuningować.
[ Dodano: Sro Mar 28, 2012 07:57 ]
no ja mialem śrubki z puchy z opla zalane jakimś czerwonym badziewiem,i siłą rzeczy musiałem to zerwać.
[ Dodano: Sro Mar 28, 2012 07:58 ]
Albo rozwiń myśl XD Alternatywy >???
Nahh,nie chce mądrować,ale po 3 miesięcznej walce z hurtownia i z boshem,otrzymałem zwrot gotówki za oryg. przepływomierz,po miesiącu przepływka bosh za 720zł padła,bosh zażądał pieczątki wykfalifikowanego zakładu elektro......,stwierdzili uszkodzenie oprogramowania,czyli przepływka dobra tylko soft w niej padł-uznaje to za sabotaż XD,sprawa oparła sie o rzecznika praw konsumentów i przynajmniej gotówke wywalczyłem.
Co do wkładu z opla-to własnie zastanawia mnie ten soft,bosh nie z byle powodu gwarancje uznaje tylko czujnik z obudową,może faktycznie inne oprogramowanie jest wgrywane,byłbym za tym zeby jakiś fachmen to pomierzył,oryginalna wkładke z tą oplowską i byłoby jasne,haha ja tymczasem poczekam z zakupem XD bo do kotła doszedł padnięty czujnik doładowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum