Wysłany: Czw Lip 26, 2012 18:07 [620Ti] Nie potrafi ruszyć
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Ostatnio pisałem o dziwnych metalicznych dźwiękach dochodzących z lewej strony samochodu. Dzisiaj po kolejnej bezsensownej wymianie kolejnego przegubu samochód wgl nie chce ruszyć. Koła przetaczają się o 10cm i słychać jak coś przeskakuje(tak jakby coś w skrzyni nie chciało złapać półosi). Moje pytanie brzmi: Czy to skrzynia? Wymienione juz zostały przeguby zew i wew.
Edit:
Nie wiem czy nazwa jest stosowna, nie przychodzi mi nic innego do głowy, gdyz nie wiem co się dzieje
Ostatnio zmieniony przez Chudeck Pią Lip 27, 2012 06:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 26, 2012 18:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dyfer masz w środku w skrzyni http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=70694 w tym wątku jest coś napisane.;) śą zdjećia skrzyni i dyfra no dyfer jest w skrzyni.;). przekazuje napęd na półosie.;)
Jestem szkolącym się mechanikiem na wiedzy Taty, dlatego o wszystko wypytuje. Dyferencjał pamiętam tylko z tylnonapedówek,gdzie był on poza skrzynią. Czy istnieją jakies firmy zajmujące się naprawa takich elementów? Czy po prostu zbierać na nową skrzynie?
miałem to samo miesiąc temu muj ti niechciał ruszyć tylko ze umnie skonczył się docisk sprzęgła jak ruszyłem coś strzeliło, włącz silnik i bez sprzęgła wrzucaj biegi jak wejdą to docisk ja wsadziłem od 620 si
a wymiary przegubu są takie same jak tego starego?, a przegub nowy czy używka ?
torsen i wieloklin przegubu wewnętrznego wydaje mi sie, że jest dość pancerny ale też różnie to bywa
Nowiutki, podawałem model,ilość zębów na przegubie, wiec sądze, ze ten ktos był na tyle kompetentny, ze wysłał mi dobrą częśc. Nie upewniałem się czy wymiary sa takie same
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum