Wysłany: Czw Sie 02, 2012 18:08 [R45] Zwarcie w zapalniczce- problem na urlopie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
jestem na urlopie właśnie i niestety mam problem, który chciałbym jak najszybciej usunąć. Odkręciła się koncówka od kabla zasilająceo nawigacji i zroiło zwarcie w zapalniczce, ( nie ma zasilania w zapalniczce i padło radio) sprawdziłem bezpieczniki na wszelki wypadek wszystkie i są całe ( płaskie wszystkie) są jeszcze większe kwadratowe 30 i 50A i wszystkie są ok. Chciałem rozebrać konsole i dostac się do zaplniczki zobaczyc co i jak tam wygląda ale nie udało mi się przodu zdjąć ( cofnąłem tylko tylną część osłony i podłokietnika) Dodam ze samochód w Automacie. Co należało by sprawdzić w pierwszej kolejności i co to może być jeśli bezpieczniki są całe? Jestem na urlopie i nie mam tu znajomego elektryka póki co może uda się dzięki forum coś zadziałać,
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc....
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 18:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdzałeś bezpieczniki pod deską rozdzielczą i pod maską? Nie wiem, jak jest w R45 po lifcie, ale za radio i zapalniczkę (również zegarek) odpowiada bezpiecznik nr 19, 15 A, oczywiście pod deską. A w skrzynce pod maską również jest bezpiecznik odpowiadający za radio.
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 19:15
dzieki wlasnie wyczytalem na forum ze za schowkie są bezpieczniki równiez o tym nie wiedziałem wlasne szukałem jaki numer bezpiecznika to będzie lece na dół zobaczyć...
Thx!
[ Dodano: Czw Sie 02, 2012 20:15 ]
znaleziony nie było oznaczen ale leciałem wszytskie 15stki problem rozwiązany nie mam na stanie tylko tych malutkich bezpiecznikow jutro podjade kupić.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum