Ja z tych co podałeś stawiałbym na lagunę, a osobiście gdybym miał wybierać to ze starszych konstrukcji omega b fl 2.2 DTI lub inny opel z tym właśnie silnikiem.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 16:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w IDT ona nie jest tak do końca zwykła, zwykła to jest w SD, w SDI też nie jest zła
IDT nie brałem pod uwagę bo ta pompa daje się we znaki
Co znaczy nie do końca zwykła? Ani to common rail, ani pompowtryskiwacz tylko pompa z normalnym wtryskiem i dupnym sterownikiem który się sypie więc to nie zależy od technologi tylko od konkretnego modelu. Zwykła to była w kanciakach pełna mechanika żadnej elektroniki w silniku tylko ja osobiście nie bardzo bym chciał wrócić z Common Raila to takiego klekota starego
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
w Oplu 2.2 DTI to się zdarza?? Brat ma już drugą taką omegę i twierdzi że póki co nie zamierza zmieniać tego auta na żadne inne. Pierwszą zrobił 90tyś bez awarii tylko wał się urwał przy przebiegu 570tyś km. Teraz kupił drugą i ma trochę ponad 120 tyś i jazda również bez awaryjna.
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 10:37
PawelSki99 napisał/a:
w Oplu 2.2 DTI to się zdarza?? Brat ma już drugą taką omegę i twierdzi że póki co nie zamierza zmieniać tego auta na żadne inne. Pierwszą zrobił 90tyś bez awarii tylko wał się urwał przy przebiegu 570tyś km. Teraz kupił drugą i ma trochę ponad 120 tyś i jazda również bez awaryjna.
Nie ma reguły, nie każdemu pada. Ale to ta sama historia z pompa co w silnikach 2.0 Opla, podobnie zresztą jak w Roverkach IDT.
o niebo lepszy od tego dti - może przemyśl volvo v40 po lifcie ma ten sam silnik i naprawdę porządne auto - jakby mnie było stać to by było to zamiast rovera
[ Dodano: Sro Sie 08, 2012 12:14 ]
tylko że ja bym szukał 2.0 T + lpg instalacja by poszła
Brt, po lift to bardziej solidne auto niż przed ja miałem i mój brat ma w benie przedlifta. Ten silnik 1.9dci taki najgorszy jak na klekota nie jest i można polecić śmiało.
no mój szef (straszna złotów) w lagunie II vel królowa lawety to osiągał 5,3 w jeździe miejskiej - toczył się jak emeryt chwilami ale wynik do osiągnięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum