Założyłem już nowy moduł z którego założeniem miałem problemy jednak siadając do tematu jeszcze raz i na spokojnie było najlepszym rozwiązeniem. Wszystko działa tak jakbym tego chciał, jeszcze muszę kierunkowskazy podłączyć. Dzięki brkzzz za podpowiedź , leszczu do priorytetów należy sprawdzenie bezpieczników, baterii i przewodów
Mój cały poprzedni problem polegał na nie odcięciu się od starego modułu centralnego zamka który został zakatowany przy odłączeniu immo przez poprzedniego właściciela i zrobienia ogólnej sieczki z elektryką -.- zostało mi podłączenie centralnego do kierunków i naprawa ogrzewania tylnej szyby
Kacor, orientujesz się jak wygląda to połączenie centralki z sygnalizacją kierunkami?
Tam jest chyba jakiś moduł osobny do kierunków?
Pytam się, bo oficjalnie w moim roczniku powinny być migające kierunki przy zamykaniu z pilota, tymczasem tylko 2 razy zdarzyło mi się, że zaświeciły. Miałem wtedy przetartą wiązkę w tylnej klapie, od czasu jej naprawy nic mi nie świeci, a chciałbym żeby świeciło
Toteż proszę o wskazanie lokalizacji tego czegoś, co odpowiada za sygnalizację kierunkami, a ja już się tym odpowiednio zajmę
Właśnie zdziwiony byłem że przerywacza od kierunków nie ma pod włącznikiem świateł awaryjnych
Nie wiem kolego jak wygląda to oryginalnie w roverze, ja teraz założyłem nowy moduł kupiony u stiga i tam mam 2 wyjścia na kierunkowskazy na których pojawia się przerywane +12 przy otwarciu i zamykaniu zamka. za chwilę jadę po 2 diody prostownicze i gdzieś będę się wpinał, ale nie wiem jeszcze gdzie centralkę mam koło bezpieczników w kabinie to pewnie coś tam wynajdę.
Witam mam problem z centralnym. W drzwiach kierowcy nie działa centralny zamek i muszę otwierać drzwi kluczykiem , pozostałe działają z pilota. Po zdjęciu boczka drzwi okazało się że wyjęta jest wtyczka z siłownika. Jak podłączę to nie działa nic, żadne drzwi nie reagują na pilota. Jak odłączę (wyjmę wtyczkę z siłownika)siłownika z drzwi kierowcy to działają pozostałe drzwi tzn zamykają się i otwierają z pilota.
Witam mam problem z centralnym. W drzwiach kierowcy nie działa centralny zamek i muszę otwierać drzwi kluczykiem , pozostałe działają z pilota. Po zdjęciu boczka drzwi okazało się że wyjęta jest wtyczka z siłownika. Jak podłączę to nie działa nic, żadne drzwi nie reagują na pilota. Jak odłączę (wyjmę wtyczkę z siłownika)siłownika z drzwi kierowcy to działają pozostałe drzwi tzn zamykają się i otwierają z pilota.
Wychodzi na to, że siłownik master powoduje jakieś zware. Trzeba będzie go chyba wymienić.
elektryk sprawdzał opór i powiedział że jest za mały w stosunku do innych. pasuje tylko od rovera 200 czy także od 400 ?
aha ,
kiedyś było podobnie i kupiłem używany , ale dalej jest tak samo. Czyżby obydwa uszkodzone?
Czyli u mnie dziala jak ksiazka pisze. Jednak nasuwa mi sie taka mysl po kiego grzyba ten zamek tam jest skoro nie rozbraja alarmu. Chyba tylko w razie awarii silownika.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum