Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 20:45 [R416] Centralny a awaryjne
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Może słabo szukałem albo źle widzę ale nic nie znalazłem na temat tego czy jest możliwość aby R zamrugał awaryjnymi podczas otwierania/zamykania drzwi z pilota ? Bo często nie wiem czy zamknąłem a nie zawsze słychać.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 21:52
właśnie mi się przypomniało, że koleś od którego kupiłem R utopił pilot i wymieniał pilot i immo może coś z tym związanego ? Chociaż tak jak mówie pilot ori immo też działa
ps. i nie działa oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi, kontrolka na desce się zapala ale swiatło nie
i nie działa oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi
tym tez steruje centralka alarmu to pewnie tam cos nacudowane. zobacz czy przy centralce dwa zielone przewody nie sa ciachniete (kierunki), a do lampki idzie niebiesko bialy
Wysłany: Wto Wrz 25, 2012 10:32
poprawcie mnie jeśli źle myślę, mam kontrolke jeśli podlacze ją do masy i podczas zamykania drzwi drugi koniec wbije w zielony kabel i zamruga kontrolka to wyeliminuje uszkodzenie centralki?
poprawcie mnie jeśli źle myślę, mam kontrolke jeśli podlacze ją do masy i podczas zamykania drzwi drugi koniec wbije w zielony kabel i zamruga kontrolka to wyeliminuje uszkodzenie centralki?
tak, tylko sprawdz dobrze bo tam jest kilka zielonych. o ile pamietam jasnozielony z czerwonym paskiem ciemnozielony ale glowy nie dam
Wysłany: Wto Wrz 25, 2012 18:04
ok dobra czaję. Gdzie znajdę schematy elektryczne R ? I czy te same kable są od awaryjnych dla alarmu ? Chodzi mi o to czy jeśli mrugają przy alarmie to powinny mrugać przy zamykaniu ?
Witam,
Ja bym proponował sprawdzić czy masz podłączone wszystkie wtyczki do MFU. Druga kwestia, jak już koledzy mówili, sprawdź centralkę alarmu. Czy wszystkie kabelki są na swoim miejscu. Ja jak kupiłem swojego R416 miałem też problem z zapalającym się światłem podsufitki, brakowało sygnału pozostawionych włączonych świateł przy wyłączonym zapłonie, świateł przeciwmgłowych tylnych itp.
Poprzedni właściciel wyciął immo i zamontował nieoryginalną centralką od zamka. Problem polegał na tym że jak były podłączone wszystkie wtyczki pod MFU to cały czas piszczało, a po podłączeniu wszystkich kabli na centralce odcinało zapłon.
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 09:19
a więc tak: krańcówki w tylnych drzwiach (chyba) nie działają bo:
- alarm nie włącza się po ich otwarciu, reaguje tylko na przednie drzwi
- tak samo jest z kontrolką na liczniku zapala się tylko przy otwarciu przednich drzwi
awaryjne nie mrugają razem z alarmem.
Teraz pytanie, czy to krańcówki w tylnych drzwiach robią zamieszanie ?
Teraz pytanie, czy to krańcówki w tylnych drzwiach robią zamieszanie ?
odkrec je, odlacz, zaizoluj konektor, zamknij drzwi i wtedy sprawdz. jesli kierunki zamigaja to krancowki to przeczyszczenia lub "pogrubienia" ten dynks co dociska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum