Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 13:08
No i ja w końcu u siebie ten przycisk podłączyłem Problem z bezpiecznikami strzelającymi był banalny, u mnie kolor niebieski to nie "-" Zrobiłem to tak jak pisałem na skróty ale trzeba dołożyć przekaźnik bo na odpalonym silniku aż obroty zmalały przy włączaniu
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 13:14
brkzzz napisał/a:
Opór z czujnika temperatury jest dla komputera wartością wejściową i on na jej podstawie podejmuje działanie. To właśnie działanie mnie interesuje; co sprawia, że ECU powoduje działanie wentylatora na I lub II biegu.
O właśnie mi się przypomniało, czytałem na temat R75 w technicznym i tam w przypadku wentylatora jest tak jak z dmuchawą przy nagrzewnicy, pierwszy bieg w tym przypadku idzie przez rezystor chyba
[ Dodano: Nie Wrz 30, 2012 14:14 ]
U mnie to był ten czarny, o ile ktoś moich kabli wcześniej nie pozamieniał
leszczu, nie wiem czy dzisiaj będę przy aucie z multimetrem, ale pamiętam że ja tak jak wyżej mam niebieski i czarny przewód. Obstawiam, że niebieski to "-".
Wg rave wentylator ma masę podpiętą za lewym reflektorem (earth point nr 2), więc można to sprawdzić mierząc ciągłość przewodu między tym punktem a wybranym przewodem.
Wg rave wentylator ma masę podpiętą za lewym reflektorem (earth point nr 2), więc można to sprawdzić mierząc ciągłość przewodu między tym punktem a wybranym przewodem.
Nie trzeba między tym punktem. Wystarczy włączyć multimetr na piszczyk czy coś do badania przejścia, jeden koniec np. do klemy -, czy niezardzewiałej śrubki a drugim sprawdzamy który w kostce to -
Mamy wtedy wszystko rozszyfrowane.
Idę o zakład że czarny to -
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum