Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam problem. W moim Rover 25, 2000 rok wlacza sie alarm juz od jakiegos czasu. Kiedy sie wlaczy to powyje tak z 20 sekund i sie wylacza. Probowalem juz wyciagac bezpiecznik, ktory jest ten sam od alarmu i centralnego zamka. Bylo ok do momentu, kiedy manualny zamek mi sie nei zepsul i teraz nie moge otworzyc samochodu kluczykiem. Alarmu nie chce tez podlaczac ponownie bo sasiedzi mnie chyba zabija, jak sie bedzie wlaczal kilka razy w nocy. Tak wiec manualny zamek nie dziala, centralny tez, bo wyciagnalem bezpiecznik. Skonczylo sie na tym, ze do samochodu wchodze przez bagaznik
W zwiazku z powyzszym mam pytanie. Jak moge odlaczyc/odciac alarm w Rover 25, ale tylko alarm. Chcialbym bezpiecznik od alarmu/centralnego zamka wlozyc z powrotem, tak zebym mogl drzwi otwierac nacisnieciem guzika. Jak moge odlaczyc tylko alarm? Alarm mi nie potrzebny. Gdzie jest jakis kabel, ktory moglbym odciac? Jak odciac zasilanie od alarmu?
Prosze o pomoc. Juz mnie meczy ta walka
Pzdr
Milosz
Ostatnio zmieniony przez fajzulin Sro Paź 17, 2012 12:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 12:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najczęściej pada własnie krańcówka maski, wiec aby ja sprawdzić wystarczy odłączyć od niej wtyczkę, czas roboty to około 1 min z razem z otwarciem maski, wiec to chyba nie sporo
OK. Sprawdze. Problem z tym, ze nie wiem gdzie ja znalezc. W samochodzie to potrafie wymieniac zarowki, olej, plyny, kola i tym podobne czynnosci. Nie wiem co to jest krancowka maski. Probowalem znalezc jakies informacje na necie odnosnie tego, ale nie za bardzo mi sie udaje. Szczegolnie jak wpisze jeszcze Rover 25. Ksiazke do samochodu Manual mam po angielsku. Wiesz moze jaka jest nazwa po angielsku? Masz moze jakis link albo zdjecie krancowki maski? Pewnie jest to w miare oczywiste, ale nie spotkalem sie jeszcze z ta nazwa, dlatego nie mam pojecia.
Nie, no zartuje Dzieki wielkie za pomoc. Nie spodziewalem sie az takiej pomocy tak szybko. You are my hero leszczu Fajnie to brzmi z Twoim nickiem he he
Dzieki jeszcze raz. Jutro jak bedzie jasniej na zewnatrz, to sprobuje sie za to wziac
[ Dodano: Czw Paź 18, 2012 21:31 ]
...a no i gratuluje umiejetnosci Photoshopa
Ja proponuje też zajrzeć do tej wiązki tylnej klapy (gumka między nadwoziem a klapą po prawej stronie ... widoczna oczywiscie po podniesieniu klapy bagażnika) jak tam przewody są poprzecierane, to własnie może wyćalarm ... nie mówiąc o tym, że mogą być poważniejsze skutki uszkodzenia owych przewodów (z pożarem włącznie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum