Ja dzisiaj się wziąłem u siebie za pompkę. Zdejmuje osłonę a tam co?! Dwie pompeczki z czego jedna gigantyczna zaślepiona. Prawdopodobnie miał fabrycznie też spryskiwacze reflektorów ale po stłuczce jaką miał pierwszy właściciel założyli zwykły zderzak a pompkę zaślepili.
Wydawało mi się że powinna działać razem ze zwykłymi spryskiwaczami ale nie chciała więc zamieniłem kable ze zwykłą pompką. Bezpiecznik był wyjęty ale po wsadzaniu nic to nie dało. Teraz wali takim ciśnieniem że boje się że mi porobi dziury w szybie po dłuższym użytkowaniu
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 20:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kilka stron wcześniej w tym temacie wrzucałem nawet chyba opis i zdjęcie jaka pompka daje dobre ciśnienie.
Tak, podałeś pompkę od C5, Berlingo itp., ale napisałeś, że trzeba ją jakoś od dołu zamocować.
Czyli ona nie pasuje Plug&Play, a ja wolałbym obyć się bez przeróbek.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 21:48
Mi dobrze sprawowała się Fordowska przy mgiełkach Tylko tych z linku nie kupuj bo nie mają kontry z drugiej strony, będą się obracać i ja sam przynajmniej trzy razy w tygodniu muszę je strzykawką czyścić bo się zapychają Na początku, pierwsze pół roku było super, a teraz klapa totalna
Mi dobrze sprawowała się Fordowska przy mgiełkach Tylko tych z linku nie kupuj bo nie mają kontry z drugiej strony, będą się obracać i ja sam przynajmniej trzy razy w tygodniu muszę je strzykawką czyścić bo się zapychają Na początku, pierwsze pół roku było super, a teraz klapa totalna
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Paź 20, 2012 18:00
Kontry tzn. nie są przykręcane z drugiej strony maski i mogą Ci pod ciśnieniem płynu się przekręcać i lać po lusterkach A zapychają się bo otwór który stwarza mgiełkę jest dużo bardziej wrażliwy na brud niż w standardowych spryskiwaczach
wracając do tematu pompki to ja mam od spryskiwaczy reflektorów z Civica (na zdjęciu z lewej strony), dopiera ona dała pożądany efekt, ta od Citroena czy tam Peugeota nie zdała u mnie egzaminu, szkoda kasy, słabizna, teraz to mam ładnie pokrytą całą szybę mgiełką, przy okazji wrzucę filmik jak to wygląda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum