Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:34 [R75] jaki silnik ?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Chciałbym zostać szczęsliwym posiadaczem ROVER-a 75.
Doradzono mi bym kupił model z silnikiem Hondy, w każdym nie z ROVER-owskim.
Gdzie znajdę które modele mają jakie silniki i jak to poznać, na co zwracać uwagę przy zakupie, czego szukać i czym się nie przejmować.
Jeśli istnieje taki temat to proszę o link bo niestety nie znalazłem
Z góry dziękuję ...
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 16, 2013 22:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:44 Re: [ Jaki model i jaki silnik ? ]
Pawel74 napisał/a:
Witam
Chciałbym zostać szczęsliwym posiadaczem ROVER-a 75.
Doradzono mi bym kupił model z silnikiem Hondy, w każdym nie z ROVER-owskim.
Gdzie znajdę które modele mają jakie silniki i jak to poznać, na co zwracać uwagę przy zakupie, czego szukać i czym się nie przejmować.
Jeśli istnieje taki temat to proszę o link bo niestety nie znalazłem
Z góry dziękuję ...
...proponuję jednak dokładniej poszukać gdyż wszystkie informacje są już na forum ...a w wielkim skrócie romans rovera z hondą to modele poprzednich generacji a nie rovera 75, ktoś kto radził zakup rovera 75 z silnikiem hondy nie ma bladego pojęcia o czym mówi (typowy "ekspert")
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Szukam od 3 dni jaki model silnika wbrać i nic nie znalazłem...
To oznacza że wszystkie 75-tki mają Rover-owskie silniki?
Przymierzam się do benzynowej 2-litrowej jednostki. Jeśli macie jakieś sugestie to byłbym wdzięczny.
Wydaje mi się ze jeśli już brać widlastą szóstkę to 2,5 v6 . Pali zapewne podobnie do 2.0 v6 a osiągi jednak trochę lepsze.
Mogę sie wypowiedzieć o wersji 1.8 bo ujeżdżam już 6 rok i ciężko mi się rozstać.
Silnik ten jest w miarę dynamiczny jeśli wykorzystuje się jego potencjał, przy wyprzedzaniu trzeba go kręcić ale wtedy nie ma kompleksów w porównaniu z innymi samochodami . Jest dość szorski i niezbyt pasujący za do klimatu limuzyny, głośny przy wyższych prędkościach ale nie palący za dużo. W trasie pali średnio 6,5 przy 100-120. Rekord jaki osiągnąłem to 5,9 litra na 100 na trasię Giżycko - Hannower (1000 km).
Szukam od 3 dni jaki model silnika wbrać i nic nie znalazłem...
To oznacza że wszystkie 75-tki mają Rover-owskie silniki?
Przymierzam się do benzynowej 2-litrowej jednostki. Jeśli macie jakieś sugestie to byłbym wdzięczny.
jeśli chodzi o silnik i wybór wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji jedni wolą oszczędność diesla inni kulturę pracy V6 itd
...nie ważne co kupisz ważne by zadbane, ofert jest dużo w dobrych cenach ale łatwo kupić auto zakatowane i będące skarbonką bez dna
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum