Wysłany: Wto Cze 25, 2013 20:17 [Civic 2.0 SD 86 KM] Zapowietrzający się układ paliwowy.
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Kupiłem Civica 2.0 86 KM niedawno. Od początku miał problem z odpalaniem. Na pierwszy ogień poszedł układ paliwowy. Wymieniłem gruszkę, dodałem zaworek zwrotny, filtr paliwa i wężyki na przeźroczyste. Moje obawy były uzasadnione. W wężykach niestety widzę powietrze. Problem jest tym większy, że gdy pompuję gruszką, to słyszę wyraźne bulgoty, czyli powietrze które jest zasysane gdzieś wcześniej.
Pozostaje pytanie tylko gdzie?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak masz przezroczyste przewody to nawet bardzo mocne zaciagniecie opasek nie gwarantuje 100%szczelnosci. przezropczyste sa twardsze i nie wpasowuja sie idealnie jak gumowce
Dziękuję za sugestie. Wężyki mam wpięte od gruszki do filtra paliwa oraz od filtra paliwa do pompy. Zauważyłem jedną prawidłowość. Gdy zbiornik jest zalany do pełna to powietrza w wężykach praktycznie jest brak. Gdy zbiornik jest pełny do połowy to zaczyna się zabawa z bąbelkami (wtedy nawet ściskając gruszkę czuć, że w niej bulgocze czyli, że jest powietrze). Mam dwa podejrzenia. Niczego nie chcę sugerować. Ciekaw jestem co koledzy sądzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum