Biały dajesz do przewodu który odpowiada za otwieranie
Biało-czarny dajesz do przewodu który odpowiada za zamykanie
Żółty i żółto-czarny zwierasz i dajesz do masy
A pomarańczowy i pomarańczowo-czarny izolujesz i zostawiasz
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
tak biorę z orginalnej instalacji mam tą na podczerwień, ten sygnał z białego i biało czerwonego wiem gdzie podpiąć ale nie wiem gdzie podpiąć właśnie ten niebieski - włączniki drzwiowe co to jest wogóle:)
Prawie wszystko się zgadza ,ale ten plus u mnie to biało niebieski ,niebiesko czerwony jest masą od sygnału alarmowego po wypięciu wtyczek i zwarciu go do masy włącza się klakson alarmu.Owszem jeżeli wtyczki od centralki są wpięte na przewodzie niebiesko-czerwonym, jest napięcie 12V, ale jak się tam podpiąłem i odłączyłem klakson alarmu to na jego przewodach pojawiło się znikome napięcie którego nie powinno być .Po za tym reszta u mnie gra ,głównie chodziło mi o te dwa przewody do mastera .DZIĘKI
U mnie była ta sama przypadłość. Ile ja się namęczyłem i kierunki nadal nie migały. Pobrzękiwała tylko syrena od sygnału dźwiękowego. Dałem sobie już spokój i miało być bez kierunków już ale siadłem na kompa i ten post znalazłem. Teraz działa. Pod sygnał otwarcia podłączyłem tez lampkę w środku. Teraz jak naciskam otwieranie zapala się wnętrze.Dzięki za pomoc.
Pozwole sobie nie zakłądać nowego tylko stary odświeżyć
mam mały duzy problem
jest sobie rover 620 si
i jest pilot do niego 2 przyciskowy bez bateri
założyłem nową baterie tzn z innego pilota ale tam działa bez problemu ta bateria i przy próbie synchronizacji nic ...
jak auto się zamyka albo otwiera z kluczyka to światła awaryjne migają jak trza alarm sie uzbraja ale pilot ni reaguje nic
pytanko czy dioda na pilocie VALEO MPT 1340 powinna mrugać jak naciskam jakiś przycisk bo nic nie mruga na pilocie i jak otworze auto z kluczyka wsiadam do fury i wciskam zamkniecie np 30 tys. razy nic sie nie dzieje... jakies porady pomysły
W pilocie są dwie baterie (model masz "napisany" w środku obudowy obok gniazda baterii..). Może to jest przyczyną Twoich problemów z pilotem..
A ja mam inny problem.
Kupiłem auto z uszkodzonym pilotem.. Ten moduł zaznaczony na żółto jest urwany. Da się to jakoś naprawić, przylutować czy już mogę zacząć szukać centralki na alledrogo i podpinać się ?
żeby migały kierunkowskazy zamykaniem z kluczyka musi być spełniony jeden warunek po wyjęciu kluczyka muszą się zetknąć dwie baryłki w stacyjce jeśli nie będzie tam styku to po przekręceniu zamka nie działa alarm z kluczyka na zamknięciu kierunkowskazy mrugają 3 razy a przy otwarciu 1 raz alarm na ir pozbyłem się kłopotu ze stykiem w stacyjce wyjmując baryłki działa za każdym razem a w dziwach przy zamku jest specjalny mikro styk do alarmu jak nie łączy to i kierunkowskazy się nie załączą trzeba rozebrać i wyczyścić
tomii620si, To wygląda na rezonator, tylko moje stare oczy nie rozpoznają parametrów. Pewnie Adi-mistrzu będzie wiedział. Jeśli to kwarc, to przelutowanie powinno zadziałać.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Idą tam dwie bardzo płaskie baterie.
Chciałem Ci zrobić foto ale kluczyki zostawiłem w drugim Roverze... Jak będę miał chwilkę czasu to skoczę do auta po kluczyki i Ci zrobie spyfoto
sTERYD - dałeś troche nadziei, że to jeszcze zadziała
Zjem obiad to skocze do elektronika i może coś pomoże
Tutaj fotka z neta, że są 2 baterie:
2 x CR2016 Batteries - są one mega cienkie. Nie takie jak w zegarku o grubości dajmy 0.5mm tylko może z 0.3mm Takie naprawdę bardzo bardzo płaskie. U zegarmistrza kupisz takie baterie bez problemu
ok załozyłem dziś nowe dwie baterie i miga dioda na zielono i na czerwono ale jak otworze auto z kluczuka wsiadam i wciskam zamykanie nawet 30 razy to nic sie nie dzieje.... czy coś źle robie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum