Wysłany: Pią Sty 24, 2014 17:32 [R75] Choinka po wyjęciu wtyczki od webasto
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Otóż mam taki problem. Wtyczka webasto nie łączyła więc na zapalonym silniku wyjąłem ją i włożyłem. Webasto zadziałało ale pojawiły się inne problemy Świeci ikona otwarcia klap, centralny nie działa, kontrolka podgrzewania tylnej szyby nie pali się, cały wyświetlacz (duże navi) nie działa także nawet radia nie mogę włączyć.
I jeszcze takie pytanie. Przy wymianie sprzęgła nie odłączałem akumulatora tylko na kablach podłączyłem podtrzymanie bo tak gdzieś wyczytałem. A teraz patrzę w instrukcji z forum i nic nie jest napisane na ten temat. Mogę odłączyć aku na dłuższy czas bez żadnych konsekwencji i czy mogę wykonać jakiś reset komputera bez konieczności wizyty w warsztacie?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 10:26
odpinając wtyczke od niepracującego pieca niema możliwości spalenia bezpiecznika,piec prawdopodobnie nie zadziałał wtedy tylko zresetowała sie pamięć błędów i ponownie bedzie 3 razy próbował odpalić po czym znów umrze
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
E tam, mialem to samo, przetnij kabel od k_bus (pomaranczowo_bialy) , oklej koncowki tasma, by niczego nie dotyklay i po problemie.
Pewnie miales dokladane webasto.
Pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum