Typ: V8 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Moi Drodzy!
Wiem, że taki temat już istnieje, lecz widziałem, że już dawno nie jest aktywny dlatego zdecydowałem się założyć nowy. Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć/napisać jakie wymiary ma łącznik elastyczny wydechu do rover 75 1.8 benzyna, 99 r.? Byłem ostatnio w sklepie motoryzacyjnym, lecz wybór jest dość spory, wymiary różne, a osoby w sklepie nie potrafią określić na podstawie typu auta jaki łącznik mi dać. Byłbym bardzo zobowiązany za udzielenie mi pomocy.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez wildzone Wto Cze 18, 2013 17:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 14:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podpinam się pod ten post gdyż też potrzebny mi wymiar łącznika tzw plecionki do wspawania -średnica rury oraz długość- z tym że mój rover to 2,0 diesel
dzięki kalafior - innym radzę zapisać te wymiary gdyż panowie w sklepach nie mają tego w katalogach a aby zmierzyć trzeba zdjąć osłonę a bez niej radzę nie jechać do sklepu
podane wymiary dotycza lacznika ktorego nie trzeba wspawywać odcinamy katowka stary lacznik i zakladamy nowy plus dwie obejmy skrecamy kluczem i cieszymy sie cisza w aucie
czyli do wspawania będzie raczej lepszy 55/230 odejmując te 5mm na grubość ścianki- wolę jednak wspawać bo takie łączenie jakoś wydaje się słabe oraz sama plecionka zbyt krótka
Odświeżam , jakie wymiary łącznika Rover 75 2.0 cdt?
wczoraj osobiście wspawywałem ten łącznik - kupiłem 200/60 od strony silnika rura wchodzi do środka łącznika więc łatwo obspawać natomiast z drugiej strony jest do czoła (taki sam wymiar) więc dorobiłem sobie rurkę która pasuje w środek i łatwiej się spawa 230/60 jest stanowczo za długa na szczęście w sklepie mieli tylko 200/60 i takową polecam - pozdrawiam właścicieli roverka 75 ctd oraz ctdi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum