Wysłany: Wto Lis 11, 2014 15:06 [75] Radio słabo odbiera
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Od pewnego czasu słabo zaczęło odbierać radio w moim roverku może siadł wzmacniacz do radia wiecie gdzie go znajde w samochodzie ?
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 11, 2014 15:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki może jak zakładałem rolete z tyłu to może coś rozłączyłem bo te boczki musiałem sciągnąć.Jutro zobacze.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Ogrzewanie szyby chodzi całe wszystkie paski grzeją.
Wysłany: Sob Lis 15, 2014 14:07
Mam pytanie odnośnie tych pasków na tylnej szybie. Jest możliwość jakoś je "zregenerować"? Niestety przy montażu tylnej lampki kapnął mi klej na szybę, musiałem zeskrobać i niestety uskrobałem kawałek ścieżki.
Można się pomęczyć, dostępne są zestawy naprawcze z farbą, wygląda to trochę jak buteleczka z lakierem do paznokci nakleja się taśmę wzdłuż uszkodzonej ścieżki i maluje, są też flamastry, na youtube jest kilka filmików.
Kurcze sprawdziłem chyba wszystko siedzi na swoim miejscu.No chyba że faktycznie siadł wzmacniacz albo coś innego
ja też mam to samo poprawiłem luty na szybie i w tej puszce i było super ale przez dwa dni i znowu to samo i mnie wnerwia ten szum bo radia normalnie nie można posłuchać a zima idzie
Mam nie oryginalne radyjko i chciał bym je wymienić z tym że próbowałem się do niego dostać żeby je wyciągnąć ale nie bardzo mi to idzie a nie chcę na siłę bo połamać ten plastik panelowy nie problem.
Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie podważyć... ? jak to wyciągnąć ? radio jest zabezpieczone blaszkami których nie da się odgiąć bez wyciągnięcia radia razem z panelem.
Po zdemontowaniu daszka są dwie śruby na rogach a z dołu właśnie te blaszki dwie jak lekko odchylisz z góry do siebie to z blaszek musi wyskoczyć
od spodu daszka masz plastik czarny tam są takie wycięcia podważysz i sciągniesz on jest na zatrzaskach sobodnie powinien iść,pod spodem są dwie śruby do odkręcenia daszka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum