Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam wszystkich serdecznie.Po kupnie mojego autka marzen postanowilem zamontowac w nim LPG( choc milo zaskoczyl mnie w trasie spalajac według kompa 7.5 l/100)I tutaj zaczal sie problem.Gazownicy nie chca lub obawiaja sie montowac gaz poniw\ewaz twierdza,ze jest tam jakis zawor cisnienia paliwa czy jakos tak i samochod bedzie zle chodzil na benzynie.Nastraszyli mnie troche w zwiazku z tym zwracam sie do Was czy moje obawy sa uzasadnione i czy faktycznie montaz LPG do MG 2.5 to taki problem. Na gaz mam przeznaczone max 3400.Moze ktos z Was mial montow2any gaz we Wrocławiu do takiego silnika?
_________________ Wojtas 77
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 17, 2015 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżdżę tym samochodem na gazie od ponad siedmiu lat i powiem szczerze ,że nigdy nie miałem żadnych problemów z tego tytułu.Osiągi praktycznie takie same na benzynie jak i na LPG.Nic nie szarpie a obroty są równe - montuj śmiało i nie słuchaj głupot
Jeżdżę tym samochodem na gazie od ponad siedmiu lat i powiem szczerze ,że nigdy nie miałem żadnych problemów z tego tytułu.Osiągi praktycznie takie same na benzynie jak i na LPG.Nic nie szarpie a obroty są równe - montuj śmiało i nie słuchaj głupot
Każdy kto ma podtlenek LPG w kV6 na tym forum powie ci to samo, zwłaszcza że na ceny gazu się ostatnio patrzy coraz przyjemniej w Rzeszowie na źródełku wczoraj był po 1,69 jak mają problem zmień mechaników i montuj śmiało LPG
wojtas_77, czekaj, czekaj. Gazownik obawiał się dodatkowego zaworu czy raczej czujnika ciśnienia paliwa? Owszem, jest to problem, gdy jeden będzie przy pompie, a drugi przy silniku. Ten przy wtryskiwaczach podczas pracy na LPG nie będzie mieć poprawnych odczytów i komp zgłupieje. Podpina się więc tam emulator za 200 czy 300zł i jest po kłopocie.
Jeżeli gazownika to przerasta - nawet więcej się u niego nie pokazuj. Nie warto.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Cze 17, 2015 20:16
wojtas_77, Tak jak koledzy piszą, silniki w 75/ZT dobrze znoszą LPG, no chyba że jest już zajechany.
Lecz za 3400 nie będzie to zbyt dobra instalacja i robota. Bliżej 4000zł bym szukał czegoś. Na LPG Forum możesz poczytać i dowiedzieć się jaką instalację zamontować oraz gdzie ją zamontować, Wrocław to spore miasto, więc na pewno są na tamtym forum ludzie z wrocka.
Zajrzyj do Agaz na ul.Gnieźnieńska 6-8 (Teren Auto Giełdy),mają bardzo dobrą opinie i chłopacy są zawaleni robotą z czym się wiąże termin wykonania usługi
zapytaj na legnickiej za wiaduktem jakac od centrum, maja dobre opinie, sam kiedys tam bylem, ale ostecznie nie zdecydowalwm sie na gaz, ciagle tankuje pb
Tak jak przedmówcy piszą poszukaj dobrego gazownika. Jak ja szukałem instalacji do swojego 2.5 to w jednym zakładzie powiedzieli ze nie założą bo to silnik od forda:) a fordow się podobno nie gazuje:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum