Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 10:48 [75] problem z centralnym zamkiem \elektryką
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mój problem wygląda następująco: budzę się rano idę do auta a tu mrygaja kierunki i wszystkie szyby na dole. Po zamknięciu wszystkiego auto zamyka się i nagle się otwiera a po chwili szyby idą w dół. Odłączałem aku i nic nie pomogło... moduł komfortu czarny... Po odpaleniu auta wszystko ok po wyciągnięciu kluczyka szyby się otwierają. po zgaszeniu silnika słychać coś z okolić schowka a przedtem tego nie było....
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
webasta nie posiadam.... cały czas było dobrze wczoraj wracałem z pracy i padało dość mocno może jakaś wilgoć. odkręcałem moduł komfortu wszystko czyste i suche
teraz poszedłem zamknąć szyby i chciałem odłączyć aku... włożyłem poprzednio wyciągnięte bezpieczniki zamknąłem auto i cisza... czynność powtórzyłem 5 razy otwiera i zamyka ok... wiksuje od pogody?? auto stoi pod chmurka... kiedyś miałem podobna sytuacje po zamknięciu auta z kluczyka szyby poszły w dół i tak dwukrotnie... ale za 3 razem już wszystko było ok
Podejrzewam uszkodzenia zamka w drzwiach kierowcy. Być może to tylko wilgoć i osuszenie połączone z jakimś preparatem poprawiającym styki i wytrącającym wilgoć pomoże.
Zamek daje sygnał do BCU tak jakbyś włożył i przekręcił kluczyk na pozycję otwierania... w czasie jazdy niestety też mogą dziać się takie kwiatki - np. mrugają kierunki
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum