1 Trip (2)
2 zasięg
3 spalanie (średnie od ostatniego zerowania)
4 prędkość średnia (od ostatniego zerowania)
5 brzęczyk ostrzegający o przekroczeniu zadanej prędkości
Normalnie te wartości występują kolejno na górnym wyświetlaczu w liczniku i żeby skasować trzeba przytrzymać przycisk zmiany komunikatu (w manetce kierunkowskazów) przez ok. 2 sekundy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Czyli tutaj akurat nie pokazuje mi właściwie, bo to jeszcze pomiary po ostatnim właścicielu. Cos nie mogłam tego wyzerować Ciekawe to jest jak to sobie oblicza, wychodzi na to, że po każdym tankowaniu powinnam to zerować? Jak to wylicza ile akurat zalałam benzyny?
W zbiorniku jest czujnik ilości paliwa (choćby z niego masz dane na wskaźniku w liczniku). A oblicza to na podstawie średniego spalania.
Zasięgu raczej nie będzie Ci dobrze pokazywać, bo komputer nie posiada wskaźnika poziomu gazu (pokazuje ile przejedziesz tylko na ilości benzyny co masz w baku).
Nic nie wylicza elektronika wie ile jest beny w baku i na podstawie chwilowego zużycia paliwa w danym momencie pokazuje, i tak jak na zimnym silniku zasięg będzie np. 100km to po rozgrzaniu już pokaże 130-150km
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Komp nie jest idealny to raz, nie ma gwarancji że zegary są od tego auta a współczynnik zużycia paliwa jest w nich ustawiany i jeszcze zależy od wielkości kół/opon.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum