Kafar90, z zamiennikami pompek bywa różnie, było o tym trochę na forum. Jedne głośno pracują, inne nie trzymają parametrów. Choć są i tacy, co trafili dobrze i nie narzekają, to jednak zdecydowałem się przy wymianie na "oryginał" TI Automotive (dawny Pierburg). Na razie jest ok.
Co do turbiny, wspomniałem o tym wyżej, warto rzucić okiem na ten wąż podciśnienia.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 13, 2016 22:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za pomoc, ok to szukam pompki może ze zniżkami uda się kupić w rozsądnej cenie;) w tygodniu rzucę okiem na węże od turbiny. Błędów nie ma bo sprawdzałem w wakacje i skasowałem to co tam siedzialo, ale nie było tam raczej nic powaznego;)
na screenie 9 średnio wyglada przepływka... ile komp chce a ile jest.
dodatkowo widzę że screeny robiłes na zimnym silniku? bo temperature jakąs dziwną pokazuje 14 stopni. pompa ewidentnie za słaba .... mi wywala błąd przy 3.20 a Ty masz 2.92
Rzeczywiście temp jakaś niska, ale auto chodziło juz trochę i wskazówka przy pierwszych screenach była w polowie a później już normalnie w poziomie. Błędów nie ma na scenach bo ich nie pokazało.
Miałem trochę czasu i wymieniłem pompę progowa. Nie ma już szarpania na wolnych obrotach. Trochę potestowalem auto i znalazłem jeszcze coś jak mam pedał w podłodze i cisne go na maxa to czuje jak samochód zwalnia i przyspiesza sam a pedał cały czas w podłodze. Wskazówka obrotów tez lekko się cofa i podnosi. Ledwo 180 przekroczył i 3200 obrotów. Obejrzałem dzisiaj tez turbine i ten wodzik od westgate nie rusza się przy gazowaniu i wogole nie można go ruszyć. Może to wszytko być wina westgate?
Wrzucileś screen z INPA pewnie jeszcze na postoju z dodawania gazu.
Odpal TOAF'a, wybierz live data, poszukaj grupy w której jest doładowanie i wciśnij start. Następnie wykonaj runde hondorwą - doprowadź do stanu kiedy czujesz ten spadek mocy. Potem się zatrzymaj i zatrzymaj logowanie. Następnie zapisz log na dysku i umieść jego zawartość tutaj - jako załącznik.
Zanim wyłączysz program, sprawdź na postoju jak pracują wtryskiwacze. Też w LiveData w sekcji wtryskiwacze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum