Czyli u Ciebie wystąpiło jakieś uszkodzenie mechaniczne. Być może jak wcześniej pisano linka.
Odnośnie holowania, to jak najbardziej można holować nasze R w automacie, ale nie szybciej niż 50 km/h i nie dalej niż 50 km. Tak wspomina jeśli dobrze pamiętam instrukcja obsługi.
Wysłany: Nie Maj 15, 2016 18:20
Tequila napisał/a:
To w takim razie jaka jest przyczyna, że nie mogę zmienić an N? Dlaczego mimo "wachlowania" drążkiem kontrolka przy nim zawsze jest na P?
po pierwsze musisz naładować albo założyć dobry aku , przy braku napięcia nie działa przekaźnik główny ,komunikacja Can i K-bus i skrzynia jest zablokowana .Może przekaźnik R4 padnięty ? AfricaTwin, holować można , ale to jest ostateczność, lepszy jest wózek pod przednie koła.
No więc auto zholowane do domu. Okazało się, że ten paprok-mechanik zdjął linkę z wybieraka w skrzyni biegów. Wydaje mi się, że brakuje jakiegoś elementu łączącego linkę z wybierakiem. Ze skrzyni wychodzi element z otworem, w którym powinien być jakiś łącznik do linki tylko jaki?
Mam jeszcze pytanie o olej do skrzyni biegów: muszę trochę dolać i sprawdzić stan, a nie mam pojęcia jaki jest wlany olej. Wiem, że jest czerwony. Czy oleje są mieszalne?
Kup taki olej jak w tym linku:
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=99920
Sam to przerabiałem u siebie, najpierw jedna dolewka a po przejechaniu 150 km druga. Z poziomowaniem oleju też się bawiłem i w końcu zrobiłem tak:
Wyjąłem gumowy korek wlewowy, odkręciłem śrubę spustową (to ta największa) i wypuściłem olej na zgaszonym silniku, lewarek na P. Powinno zlecieć jakieś 3,7 litra, w każdym bądź razie tyle trzeba wlać. Jeżdżę do dzisiaj, nic się nie dzieje, biegi wchodzą super bez żadnego szarpania.
_________________ Od 1996 roku Rover 416 Si
Od 2016 roku Rover 25 Lift
Tequila, mam olej ten, jest to zamiennik oleju który był do naszych skrzyń i został wycofany z produkcji. TEXACO Havoline Multi-Vehicle ATF, sprzedam 4l za 130 zł
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum