Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 14:58 [R75] oznaczenie silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam!
Jest to mój nowy post na forum. Dotychczas przejrzałem wątki, które poruszałyby podobny problem, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi... Otóż padł mi silnika w Roverze 75 1.8 120 km. Poprzedni właściciel coś kombinował z kolektorem ssącym i termostatem i go zagrzałem. Muszę więc nabyć nowy silnik i tu rodzi się problem, bo uzyskuje sprzeczne informacje od sprzedawców i co innego wyczytalem. K1.8 - taki wymagam silnik? Nie ma go nigdzie. Czy 18K4F to ten sam silnik, tyle że bez turbo? Znacie w ogóle jakieś miejsce dobre polecenia, gdzie mógłbym nabyć w miarę sprawdzony motor? Samochód jest w bardzo dobrej kondycji i żal byłoby mi go sprzedawać, żeby nabyć np. 2.0t.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum