Jeżeli choć trochę gwintu będzie wystawać tak by móc czymś złapać. To spróbuj francuzem lub żabką. (Pamiętaj dobrze psikać odrdzewiaczem i poczekać jak wyschnie. Klucz nie będzie się ślizgał).
Jeśli będzie równo to delikatnie natnij śrubę, by tylko rowek zrobić i na śrubokręt płaski próbować. (najlepiej zestaw nasadek płaskich na klucz grzechotkę i mocno dociskać),
Kolejnym sposobem może być delikatne przyspawanie klucza lub nawet kawałek twardego pręta do tej śruby w sposób taki, by był ruch do wykręcenia(obrotu kluczem/prętem).
Witam, dzisiaj rozwiązałem swój problem z urwaną śruba. Odkręciłem i zdjąłem pokrywę zaworów, a w urwanej śrubie zrobiłem nacięcie dremelem. Całe szczęście udało się wykręcić płaskim śrubokrętem. Wymieniłem śrubę, wszystko skręciłem i powinno być dobrze. Dziękuję wszystkim za cenne rady i pomoc. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum