[Przewodami do r75 były plastikowe a potem były chyba oba metalowe albo oba plastikowe nie pamiętam, ja mam z metalowymi rurkami
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
jeśli to ma jakieś znaczenie to ja też mam z metalowymi rurkami, z tym że napisu AP już nie mam, zobaczymy ile mój pociągnie. Kolejny to będzie metalowy tazu. Myśle że w połączeniu z metalową pompką taki zestaw już naprawdę dużo wytrzyma
Witam
Takie pytanie ile właściwie kto przejechał na tym metalowym?
Mam taki problem ze wymieniłem wysprzeglik i przejechałem 50km i po zawodach jeszcze go nie rozebrałem znowu i nie wiem co tym razem.
Jakieś 2lata temu wymieniałem wraz z kompletem sprzęgła wysprzeglik. tydzień temu zatarło się łożysko co spowodowało że wysprzeglik się stopił i wypchało tłoczek.
Wymieniłem sam wysprzeglik którym dziś zrobiłem 50km i po zawodach.
Co poradzicie :
-czy wymienić na metalowy
-czy wymieniać sprzegło choć nie zdążyło się jeszcze zużyć
-czy może podłożyć jakiś odbojnik pod pedał żebym go tak mocno nie naciskał
ja tazu już mam 2 szt i szału nie ma. Pierwszy sie wylał po ok roku a drugi narazie chodzi ok rok, ale słychać jak by cichy szum po wciśnięciu sprzęgła. Przy drugiej wymianie wymieniłem dwumase i cale sprzęgło wiec jeśli sie coś stanie z wysprzeglikiem to będzie tylko jego wina
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Wto Lut 12, 2019 18:53
Ja mam TAZU od sierpnia 2015r. Dla mnie od tej pory skończyły się problemy ze sprzęgłem. Przy okazji wymieniłem sprzęgło na National . Dwumasa nieruszana. Pompka sprzęgła też TAZU.
To tak zakupiłem tazu i był problem z długością rurki doprowadzającej.
A z poprzedniego nowiutkiego (50km) wysprzeglika wyskoczyła rurka zasilająca (zawleczka nie utrzymała) i oddałem do reklamacji bo rozkręcenie skrzyni to 6h zmarnowane a tu jeszcze zbieżność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum