Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Hej, jechałem niedawno moim mg zr i zauważyłem ze nie dzialaja mi wycieraczki przód w trybie przerywanym/czasowym. 1 i 2 bieg działa normalnie. Ale widzę ze jak są na czasowych, to po wrzuceniu wstecznego tylna załącza się, wiec to raczej nie manetka. Spotkali się ktoś z taka usterka?
przeglądałem trochę forum i wychodzi ze za sterowanie czasowe odpowiedzialny jest prymitywny mechanizm z blaszkami gdzieś na silniku wycieraczek, na razie za zimno i nie chce mi sie grzebać, ale w najbliższej przyszłości to sprawdze
a widzisz, no to cenna informacja. Jak dobrze kojarzę to pod radiem mam pektrona odpowiedzialnego za szyby i inne "bajery" - to pewnie z nim jest problem. Już raz mu przekaźnik od szyby wymieniałem, pytanie tylko czy on załącza czasowe wycieraczki?
[ Dodano: Wto Sty 09, 2024 21:55 ]
dobra, znalazłem - w MG zr i r25 nazywa sie to SCU - BCU to w r75 SCU realizuje min:
Front Dribble Wipe – opóźnione przeciągnięcie pojedynczej wycieraczki po operacji spryskiwania szyb.
Jeszcze tylko znajdę opis przekaźników i jestem w domu
[ Dodano: Wto Sty 09, 2024 22:10 ]
przekaźnik to DG08-7011-35-1012, czwarty w kolejności licząc od lewej, gniazdem przyłączeniowym w dol. Moze sie komuś to info przyda, chociaż widać ze forum juz coraz mniej osób odwiedza
Mam ten sam problem, nie działa automatyczne przetarcie szyby po użyciu spryskiwacza oraz pojedyncze wymuszone przetarcie wycieraczki.
Czy wymiana tego przekaźnika pomogła?
Gdzie go można kupić?
hej, miałem podobną sytuację z wycieraczkami w moim aucie, co prawda nie mg zr, ale problem wydaje się podobny. u mnie winowajcą okazał się przekaźnik odpowiedzialny za tryb przerywany. możliwe też, że problem leży w module komfortu, który steruje wycieraczkami. warto sprawdzić bezpieczniki i przekaźniki, a jeśli to nie pomoże, może być konieczna wizyta u elektryka samochodowego. czy sprawdzałeś też wszystkie połączenia i czyściłeś styki? czasami to wystarczy. mam nadzieję, że uda się to szybko ogarnąć!
Pozdrawiam, Mateusz
sTERYD: nie reklamujemu się na forum.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Maj 21, 2024 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum