Wysłany: Czw Gru 06, 2007 23:23 [R75] Funkcje licznika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
R75 Funkcje licznika. Jakie funkcje ukryte są w liczniku po przytrzymaniu resetu kilometrów i do czego służą? Czy można zmienić język komputera pokładowego?
[ Komentarz dodany przez: thef: Czw Gru 06, 2007 23:26 ] Proszę przeczytać zasady kącika i dostosować do nich temat.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 01:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 23:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chiba nie. ja widziałem tam france, deutch, englisch,espaniol, i nie wiem co jeszcze ale polskiego niet.
Zapewnie jestem głupi i się nie znam, ale nie ma możliwości edycji komórek pamięci z językiem ?
Technicznie sprawa trywialna ( bez większego problemu robi się w firmie w której pracuje - programatorem) - jak to wygląda od strony elektroniki rovera - jest to zaszyte jakiejś osobnej kości, czy też w jakiejś zbiorczej ... bo wówczas to już strach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez giewu Pią Gru 07, 2007 10:17, w całości zmieniany 1 raz
POST CZYSTO TEORETYCZNY:
Dane takie jak jezyk powinny byc zapisane w pamieci ROM komputera. Gdyby znac model procesorka to mozna go zgrac programatorem (pewnie willem by dal rade, nie sadze by byl to niewiadomo jaki procesorek) i w hex'ie "przetlumaczyc" jezyk na polski. Problem tylko w tym, ze ilosc znakow w kazdym wyrazeniu musi byc taka sama. Pozniej pozostaje tylko zaprogramowac procesorek i powinno wszystko dzialac. To teoria, a w praktyce ktos wie jak wyglada ten procesorek? Moze ktos go zgral?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum