co moge sprawdzic oprocz swiec, cewek, przewodow, jezeli to sonda lambda to ta pierwsza przez katalizatorem?
nie wiem czy bledy maja cos wspolnego ale ogolnie to auto czesto odpala za drugim razem (jakby opozniony zaplon -dluzej wchodzi na obroty), nieraz odpala odrazu nawet za pierwszym razem na zimnym; na cieplym odpala odrazu
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 03, 2024 11:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zaczął bym od wymiany świec, a przede wszystkim ich obejrzenia.
Przydałoby się też popatrzeć na podciśnienie i przepływ powietrza. Problemy z tym będą zaburzać mieszankę, a moga wystąpić jak już jest stary pasek rozrządu np.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
rozumiem, zawor podcisnienia znajduje sie kolo obudowy filtra powietrza? tzn.jest przypiety mocowaniem do obudowy, czy to chodzi o te podcisnienie? filtr powietrza nowy, swiece i pasek rozrzadu wymieniany byl
Przeczytaj co napisałem powyżej. Jeśli podciśnienie jest ok. To nie ma czego szukać, jesli nie jest ok, to wtedy trzeba zacząć od nieszczelności, potem ewentualnie szukać dalej, a nie losowo wymieniać elementy.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum