Ale jak dotąd nie udało mi się odszukać sprzedawcy tego wskaźnika. Są posty o trzeciej już wersji tego urządzenia. Może ktoś z naszych forumowiczów ma dojście do tego wskaźnika lub sam coś takiego zrobił.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 12:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na szybko to możesz w telefonie z androidem zainstalować torque pro (15zl) + elm bluetooth i masz temperaturę, ale rozumiem ze wolisz z elektrofoniką się trochę pobawić i miec na stale
Wysłany: Pon Wrz 14, 2015 12:37
karolj napisał/a:
Ale po co? Wskazówka na zegarach nie wystarczy?
w silnikach benzynowych nie wystarczy , bo ona pokazuje ogólnie ,nie dokładnie ,że silnik pracuje w zakresie 70-115 st.C i podnosi się jak już jest za późno by nie przegrzać silnika. Większość aut ma dokładne analogowe wskaźniki i jak widać,że temperatura rośnie powyżej 100 st.C, to już można reagować.
[ Dodano: Pon Wrz 14, 2015 13:37 ]
karolj napisał/a:
Ten miernik to oszpecanie auta.
zależy gdzie się montuje.
karolj napisał/a:
Ewentualnie siódma (jeśli dobrze pamiętam) pozycja w ukrytym menu w zegarach.
ale trzeba by w czasie jazdy często w nią wchodzić.
"R75" jeśli chodzi o telefon, torque i adapter obd to oczywiście mam. Ale jeżdżąc i używając nawigacji ciężko cokolwiek sprawdzać, zaglądać w telefon i zmieniać aplikacje.
"karolj" gdybym chciał się dowiedzieć czy taki wskaźnik fajnie wygląda lub jak wejść w opcje na wyświetlaczu zegarów to na pewno temat jak i samo pytanie inaczej by brzmiało, zresztą ten temat już był przerabiany wiele razy.
"SeniorA" dzięki za wytłumaczenie co niektórym osobom dlaczego interesuje mnie taki wyświetlacz.
Moja prośba do forumowiczów żeby nie dopisywali swoich opinii tylko konkretne info na moje pytanie.
Wysłany: Sro Wrz 16, 2015 18:09
wingregor napisał/a:
"SeniorA" dzięki za wytłumaczenie co niektórym osobom dlaczego interesuje mnie taki wyświetlacz.
dodam,że szczególnie przydatny jest dla silników benzynowych z automatyczną skrzynią biegów, ale tego już nie będę tłumaczył.wingregor, ja mam inaczej rozwiązaną kontrolę nad temperaturą silnika.
Wysłany: Sro Wrz 16, 2015 18:49
alternatywą jest wskaźnik analogowy wycechowany w oparciu o wskazania komputera diagnostycznego pkt. 7.0 . Można też wykorzystać wartości rezystancji lub napięcia czujnika, w zależności od temperatury płynu.
No tak. Dodatkowy wskaźnik, pomijając koszt około 200zł lub więcej to dochodzi instalacja dodatkowego czujnika co wiąże się z krojeniem węży a tu jest problem dobrej instalacji i szczelności. Lepsze by było wykorzystanie istniejącego czujnika ale dla mnie to już czarna magia. Dlatego szukam czegoś co jest łatwe z montażu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum