Grzałka sondy to element wbudowany na stałe w sondę który podgrzewa ją do temperatury roboczej, dawniej sonda zaczynała pracę dopiero gdy spaliny ją nagrzały. ale to w samochodach z poprzedniej epoki
Skasuj błędy i zobacz co wróci. Miałeś problem z prądem, z aku i zasilaniem. Niektóre moduły pogłupiały.
Co do sterownika silnika zobacz czy prawidłowo odczytuje Ci kodowanie oraz kody ZCS. W kodowaniu sprawdź obroty na biegu jałowym. Jeśli będzie 0 lub liczba dodatnia to okej, a jeśli będzie -255 to coś jest nie tak. Pewnie będzie trzeba zrobić restart komputera silnika.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wejdź w ENIGNE->KODOWANIE-> daj ODCZYT i zobacz jakie będą wyniki.
[ Dodano: Pią Mar 03, 2017 14:52 ]
Tempomat z zawieszeniem nie powinien mieć wiele wspólnego (chyba, że masz problem z ABS). Natomiast jeśli ktoś zbyt mocno podciągnął pedał sprzęgła/hamulca to mógł odsunąć czujniki od pedałów. Masz w LiveData w silniku Digital Live Data? Jeśli tak, to zobacz czy wysterowanie tempomatu działa (włącz go na konsoli) i sprawdzaj po kolei czy przyciski funkcjonują, czy naciśnięcie pedału sprzęgła i hamulca daje zmiany na ekranie z 0/1 .
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tak zrobię. Rano biorę się do podłączenia. Dziękuję MaReK, zrobię jak piszesz. Zobaczymy co wyskoczy
prebenny żarowe sprawdzę chociaż w mrozy odpalał bez problemu. Jesli bedą OK to szukamy dalej
_________________ Każda podpowiedź jest dla mnie bezcenna
No to najprawdopodobniej szykuje się wydatek na świeczki. Pewnie też do webasto bo kopci jak jasny gwint. Ludzie uciekają z parkingu myśląc, że auto się pali
Jeszcze do niego nie zaglądałem. Nawet nie wiem od czego zacząć. W zasadzie już po zimie wieć najpewniej do tematu wrócę jesienią. Teraz po zawieszeniu czas na elektronikę i silnik.
[ Dodano: Czw Mar 16, 2017 17:24 ]
Panowie, położyła mnie grypa po wieczornych próbach z kompem :-(
Tak czy inaczej coś musiałem źle wgrać do PC bo niby łączy z autem ale nic nie pokazuje.
A zrzuty robił mi swoim komputerem siemion_.
Muszę dokładnie sprawdzić co z moim PC jest nie tak. Do tematu wrócę.
Teraz zmagam się z poważniejszym problemem ale by nie zaśmiecać opiszę w innym wątku.
[ Dodano: Czw Mar 16, 2017 17:25 ]
Panowie, położyła mnie grypa po wieczornych próbach z kompem :-(
Tak czy inaczej coś musiałem źle wgrać do PC bo niby łączy z autem ale nic nie pokazuje.
A zrzuty robił mi swoim komputerem siemion_.
Muszę dokładnie sprawdzić co z moim PC jest nie tak. Do tematu wrócę.
Teraz zmagam się z poważniejszym problemem ale by nie zaśmiecać opiszę w innym wątku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum