Wysłany: Czw Sty 03, 2008 17:26 [214 Si 97] Kilka pytań związanych z wyciekami...
Wiatm, Dziś chciałem użyć spryskiwaczy przedniej szyby, silniczek się włączył, jednak płyn nie wylatywał przez te dyszki, tylna wycieraczka i spryskiwacze ok. Po chwili zauważyłem, że przy lewym prawym kole zrobiła sie kałuża, czy tam gdzies biegnie kabelek od spryskiwaczy przednich? Jak się do niego dostać?
I drugie pytanie, zauwazyłem wyciek z pojego roverka, wygląda mi to na płyn chłodniczy, wyciek zlokalizowałem gdzieś w okolicach pompy wody, przecieka podczas postoju, co to może być, pompa wody?
Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję za wyrozumiałość:) Pozdrawiam wszystkich - Łukasz:)
_________________ KCNBM
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po chwili zauważyłem, że przy lewym prawym kole zrobiła sie kałuża
no to w koncu przy ktorym to kole bylo
zlokalizuj zbiorniczek spryskiwaczy i lec po wezyku sprawdzajac wszystkie polaczenia
Lukaszn2006 napisał/a:
drugie pytanie, zauwazyłem wyciek z pojego roverka, wygląda mi to na płyn chłodniczy, wyciek zlokalizowałem gdzieś w okolicach pompy wody, przecieka podczas postoju, co to może być, pompa wody?
pompa jest pod oslona paska rozrzadu, jesli cieknie, to plyn pojawia sie na dole pod malym kolem rozrzadu, tam jest taki otworek do odprowadzania cieczy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Witam posiadam roverka 214si z 2000r. Co to wycieku płynu chlodnieczego tez myslalem ze to pompa wody bo w tych autkach podobno czesto padaja. U mnie kaluza robila sie pod pompą a okazało sie ze metalowa rurka idaca od pompy przerdzawiala na spawie uchytu. A wyciagnąc tą rurke do pospawania zajeło 3 godziny :( Ale juz wszystko dobrze:) Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum