Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Jak w temacie, chce wymienic przepustnice w moim roverku 45 1.8 00r
Znalazlem aluminiowa przepustnice z R 25 1.6 03r tylko nie wiem czy bedzie pasowac do mojego Roverka, jak myslicie?
pozdrawiam
_________________ [R 45 1.8 00r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 22:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam taki objaw że czasami jak obroty spadają po wciśnięciu sprzęgła to spadną do ok 300-400 i podskoczą do 800-900, zazwyczaj tak pofalują ze dwa razy i sie ustabilizują na prawidłową wartość.
Zacząć od czyszczenia krokowca i plastikowej przepustnicy czy od razy kupić aluminiową przepustnicę? Jeśli to drugie to czy będzie pasować z silników 1.4, 1.6 oraz 1.8, oraz czy musi być od R25 lub R45 czy może być z serii 200 lub 400?
w aluminiowej inaczej sterowany jest bieg jałowy, w metalowej silnik krokowy porusza krzywke, a ta kołeczek, który sie wysuwa i wsuwa, plastikowa nie ma silniczka, silnik jest odzielnie przykrecony do kolektora ssacego
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
to ja takowej nie widziałem jakies fotki chyba że krokowy na metalowej nie byl podpinany, a byl odzielnie plastikowy krokowy mocowany do metalowego kolektora ssacego
sTERYD napisał/a:
a poza tym da się dostosować jedno do drugiego
Senn ladych pare lat temu miał poldka 1.6 rover (oryginalnie silnik był z rovera wiec plastikowy kolektor i przepustnice) ozenione zostalo to z metalową przepustnica i kolektorem od 1.4, nie chciało to działac obroty biegu jalowego robily co chciały
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
ależ proszę Andrzeju:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-MHB000090
Co do montowania przepustnicy z poldka i z T serii, to trzeba krokowca z niej wyrzucić i dać rurkę do obejścia do tego na kolektorze i działa (nawet jest w odlewie miejsce na tą rurkę, tylko zaślepione. Są opisy na forum
w drugie strone jest gorzej, bo trzeba oś motylka przekładać, bo jest za krótka no i jest kombinacja z mocowaniem krokowca, bo w nowszych wersjach nie ma na niego podstawki, ale to chyba mało potrzebna kombinacja...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum