Wysłany: Wto Paź 06, 2009 12:54 [R214i 1,4 97r] Nowy komputer i alarmy
Witam, czy kupując nuwy komputer ECU wystarczy go podmienić czy trzeba znać wpisywać jakieś kody?
Mam jeszcze pytanie dot. fabrycznych zabezpieczeń. Czy standardem był alarm - tzn. otwarcie drzwi kierowcy (pasażera już nie) z kluczyka deaktywuje alarm. Potem na pilocie trzeba wcisnąć przycisk żeby lampka na tablicy przestała migać?
Jak i gdzie zlokalizować sterownik od tego zabezpieczenia? Jak działa co odcina to zabezpieczenie? - możliwe że tu mam przyczynę gaśnięcia auta podczas jazdy.
Piotr.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 12:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mnie otwiera drzwi po obu stronach po wcisnieciu pilota , immobilajzer sie powinien wylaczyc razem z alarmem...po 30 sekundach immo sie samo uzbroji jak nie wlozysz klucza i wtedy miga dioda od immo na desce...a jak nie wiesz czy masz immobilajzer to sprobuj odpalic jak sie ta dioda na desce swieci,jak bedzie immo to nie odpalisz bryki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum