Wysłany: Pon Mar 15, 2010 12:18 [R 200] wycieraczki oraz problem z odpalaniem
Witam, od jakiegos czasu zacinaly mi sie przednie wycieraczki,a teraz zaciely sie na amen, a ni je w ta a ni w ta:/ wymienilem bezpiecznik,ale sie ciagle przepala a malo tego jak wlacze wsteczny to i wycieraczka z tylu smiga:/ przerzuce na 1,2.. to tylna wycieraczka przestaje
Mam tez drugi problem, wymienilem niedawno akumulator poniewaz myslalem ze poprzedni byl juz nie dobry, stary bardzo, ale to nie pomaga. Wyglada to tak, ze jak pojezdze samochodem troche dnia pierwszego zalozmy ,ze nastepnego dnia stoi bez odpalania a trzeciego dnia nie odpala w ogole, musze na nowo ladowac akumulator
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 12:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://www.roverki.pl/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=5&categories=Technika#38
... a tutaj może coś Ci się przyda jeżeli chodzi o przednie wycieraczki
Ale dla kolegi bezpiecznik przepala, czyli robi gdzieś zwarcie.
A pytanie, jak tego trzeciego dnia otwierasz auto?pilot? jeśli dopiero kluczykiem to zdemontuj tylną półkę i zobacz czy przypadkiem nie pali się cały czas światło w bagażniku jak klapę zamkniesz. Ja tak w ciągu tego tygodnia 2 razy aku załatwiłem, pomogło dogięcie blaszki w zamku na klapie
a może jak w 90 % przypadkach dziwnych jazd z elektryką.wiązka tylnej klapy?
błagam, oświećcie mnie gdzie mam tej wiązki szukać ...
oprocz tego,ze na klapie rzecz jasna, padały mi swiatla stopu i wstecznego i prawe tylnie postojowe, bezpieczniki i zarowki sa ok
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 14:09
Faktycznie kolego bardzo prawdopodobne jest że wiązka kabli w tylnej klapie się przetarła. Sam także miałem ten problem i tyle nerwów co straciłem żeby dojść do tego to masakra ale w końcu sam doszedłem i jest git tylko u mnie były inne objawy a mianowicie przy wciskaniu hamulca strzelał bezpiecznik. Początkowo myślałem że to od włącznika świateł stop strzela bezpiecznik ale po zakupie nowego było to samo. Także na pewno warto sprawdzić te kabelki.Pzdr
nie!!!! podważ śrubokrętem albo od góry albo od dołu te szerokie placki, zależy gdzie będzie łatwiej, a potem odciągnij i już
ok, dziekuje, zrobilem jak nalezy, wyglada to tak jak na zdjeciach ponizej, gdy porumasz gumowa oslona i dobrze ja sciskam slychac jak zamyka sie tylny zamek na klapie i zaczynaja na chwile swicic swiatla...:
co mam zrobic dalej, prosze o pomoc. dziekuje
ok, dziękuję. czy ciągnąc za "te kabelki" tak bym mógł je jak najmocniej wyciągnąc z otworów - mogę je urwać gdzieś z wlutowania? czy mają trochę zapasu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum