Wysłany: Pon Maj 03, 2010 21:51 [R620] Skrzynia automatyczna
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam, mam pytanko , czy w Roverze 620 Si były montowane różne typy automatycznych skrzyń biegów? Czy te same skrzynie były montowane również w Hondzie Accord?
Doczytałem na forum, że nie należy używać olejów dexron II , co jest chyba jakąś bzdurą ponieważ w ten typ oleju jest dedykowany w książkach serwisowych, że pozwolę sobie zacytować:
"Jeżeli poziom jest poniżej dolnego znaku, dolać płynu aby poziom zbliżył się do górnego znaku. Używać tylko oryginalnego płynu Honda ATF lub równoważnego płynu DEXRON® II."
Dopiero co kupiłem Rover-ka , spisuje się świetnie Muszę tylko dla świętego spokoju wymienić oleje...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 23:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, mam pytanko , czy w Roverze 620 Si były montowane różne typy automatycznych skrzyń biegów? Czy te same skrzynie były montowane również w Hondzie Accord
Zawsze była jedna i ta sama skrzynia.
krisoldo napisał/a:
"Jeżeli poziom jest poniżej dolnego znaku, dolać płynu aby poziom zbliżył się do górnego znaku. Używać tylko oryginalnego płynu Honda ATF lub równoważnego płynu DEXRON® II."
Tak naprawdę, każdy czerwony olej ATF będzie dobry.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
a znasz może model (typ) tej skrzyni , ma jakieś oznaczenia ?
Heh, no właśnie sam chciałbym wiedzieć. Pytałem już tu kiedyś ale nikt nie wiedział, w manualu nie udało mi się tego znaleźć, jedynie w serwisie gostek powiedział, że to jest skrzynia japońskiej produkcji.
a jeszcze chciałbym wiedziec gdzie można znaleźć specyfikację oleju Hondy
wiem , że trochę przesadzam ale chiałbym zalać cos dobrego żeby skrzynia chodziła trochę dłużej niż 3 tyś kilometrów
Naprawdę przesadzasz z tymi 3kkm, bo producent nie przewidział wymiany oleju wcale (co nie znaczy, że nie trzeba go jednak wymienić raz na np. 100kkm), a jeśli Tobie skrzynia chodzi dobrze tylko przez 3kkm, tzn. że coś z nią nie tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum