Wysłany: Sro Gru 15, 2010 13:54 [R620] Problem z ABS
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, ostatnio zauwazylem ze abs raz dziala a raz nie.Czesto dziala tuz po odpaleniu silnika, lecz po jakims czasie zapala sie lampka ABS, no i juz nie dziala, w czym moze tkwic problem ?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Gru 15, 2010 14:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam podobny problem, zmostkowałem wtyczkę serwisową i sczytałem błąd okazuje się że to nie wina czujnika a elektrozawór albo nieszczelna pompa, a że wycieków nie mam to stawiam na elektrozawór, objawy takie że średnio po przejechaniu ok 40 km zapala się lampka ABS i przestaje działać. Zimą problem mniejszy bo troszkę rzadziej lampka się zapala
Pozdrawiam
No u mnie wycieków też nie stwierdziłem tylko że u mnie jest odwrotnie. Zimą problem narasta, ba w zimę dopiero występuje. I tak samo jak u Ciebie, dopiero po przejechaniu kilkunastu - kilkudziesięciu kilometrów
U mnie ten sam problem. Nieszczelna pompa ABS lub puszczający zawór pompy. Czy ktoś z was już miał ten problem z pompą? U mie pomaga odpowietrzenie pompy (mimo iż nie ma w niej powietrza) raz na jakiś czas a problem na około tydzień znika. Podobnie na jakiś czas ustępuje gdy pomęcze hamulce i uruchomie kilka razy ABS mocnym hamowaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum