Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 16:57 [R 214, 16V] gotująca się woda w chłodnicy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Mam problem z samochodem rover 214, 99r., 16V, otóż wymieniłam uszczelkę na głowicy oraz uszczelkę kolektora wydechowego. Wyjechałam od mechanika i po 100km w aucie zaparowały szyby. Najpierw było ciepło w aucie po czym zaczęło dmuchać zimne powietrze. Temperatura silnika w normie. Zatrzymałam się i okazało się że 1 litr wody z chłodnicy wygotował się. Uzupełniłam wodę i zagrzałam auto, po około 15 km woda w zbiorniczku wyrównawczym zagotowała się i zaczęła wydostawać się z pod korka zbiorniczka. Dodam tylko, że poziom i kolor oleju w silniku ok, chmur dymu z wydechu nie widać, dodatkowo wymieniłam termostat, brak cinienia na wężu przy chłodnicy (jest miękki). Co może być przyczyną, czy może to być pompa wodna??? Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piszczy po odpaleniu silnika i to przez dłuższa chwilę
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 17:49
Jakaś rolka/napinacz, łożysko... może i pompa wody ale tego bym nie przesądzał. To chyba nie problem po odpaleniu otworzyć maskę i sprawdzić co piszczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum