Wysłany: Sro Maj 25, 2011 21:52 [R200] Uszczelniać prawej półosi
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1997
Witam!
Trochę już od jakiegoś czasu pluje mi olejem z prawej półośki i stwierdziłem że czas to zrobić.
Tylko nie mogę jednoznacznie stwierdzić jaki tam idzie simering, przejrzałem forum i tak dalej mętlik mam
Znalazłem że niby pod moją skrzynię podchodzi AAF1610, ale czy to nie ma przypadkiem różnicy prawy/lewy?
Nie chciał bym się męczyć z rozłożeniem tego (a sporo roboty mnie czeka ) a potem znowu tego wybebeszać bo dalej cieknie.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ma różnicy między lewą, a prawą stroną. Ostatnio u siebie to wymieniłem. Część zamówiłem z TOMATEAM, nr AAF1610 (29 zł). Po wymianie nic nie cieknie, więc to musi być ta część.
nie są to uszczelniacze kierunkowe, więc z obu stron są takie same, ale od któregoś tam numeru vin są nieco inne uszczelniacze, takie z dodatkowym wystającym rąbkiem wchodzącym w półoś.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dziękuję Panowie, to teraz wezmę "tylko" wyciągnę ta półośkę, wygrzebię ten simering i chyba przejadę się do tomiego, bo w intercars'ie ani w FOTA tego nie widzę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum