Wysłany: Pon Maj 30, 2011 12:57 [R400] diagnostyka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
czy istnieje możliwość diagnostyki Rovera 400 2.0 si lux 136KM r'99 samodzielnie w domu?
coś słyszałem, że gdzieś jest wejście na kabel OBDII.. możecie mi przybliżyć temat?
pozdrawiam i z góry dziękuje
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 07:24
W ROVERach serii 400 (95-99) znajdować się powinno pod zaślepką umieszczoną na dole po lewej stronie kierownicy. W ROVERach serii 600 (95-99) umieszczone jest za plastikiem znajdującym się powyżej pedałów, pod kierownicą
Ja posiadam R400 i łącze mam umieszczone jak w opisie R600 nad pedałami pod kierą
Poszukaj w miejscach opisanych wyżej.
Pozdrawiam
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
mam takie złącze jak na zdjęciu. Chciałbym sobie zdiagnozować silnik. Czy interfejs ELM 327 pozwoli mi na przeprowadzenie diagnostyki ? jak podpiąć się z wtyczki OBD2 standardowo sprzedawanej z fejsem do tego gniazdka ? Czy ktoś już przeprowadzał taki zabieg z tu obecnych ? Z góry dziękuje za odpowiedź
innego złącza nie widziałem czyżby moj rover nie posiadał ? gdzie szukać tego gniazda 16 pin ? to złącze co na foto ma oryginalnie wtyk który zwiera wszystkie piny.
na alledrogo znalazłem VISA euroscan 2000 - w opisie są auta typu rover 400 tylko fejs jest na 2 comy
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 20:41
Szukaj pod kierownicą,kostka wygląda tak jak na fotce którą wkleiłem wyżej.
Ta VISA podejdzie tylko problem będzie ze starym sprzętem który posiada 2 komy.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
mam dużego pc z xp wiec raczej nie będzie problemu - kwestia znaleźć wtyczkę - możliwe żebym nie miał w aucie ? specjalnie ściągnąłem osłony spod kierownicy żeby mieć tam dobry wgląd
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 20:51
Bodziek85 napisał/a:
mam dużego pc
Masz na płycie 2 COM-y ? zazwyczaj jest jeden i trzeba kombinować na PCi dodatkowo ten fejs chyba pod Dosem śmiga wiec będzie trochę zabawy
Złącze musiało być fabrycznie może ktoś upitolił ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum