Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Mam taki problem: otóż po zapaleniu zimnego silnika świeci mi kontrolka ciśnienia oleju. Wystarczy lekko przegazować i kontrolka gaśnie. W żadnej innej sytuacji ten problem nie występuje, tylko na zimnym silniku. Wydaje mi się, że czytałem kiedyś na forum o podobnym przypadku i ktoś z userów sugerował przeczyszczenie jakiegoś zaworka. Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś podobnym?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 21:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
karolkos, Jak stan oleju jest ok to była chyba winna czujnik od klimy który siedzi gdzieś kolo czujnik ciśnienia oleju jak dobrze pamietam. Cos takiego było na forum już
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Właśnie kojarzę, że podobny przypadek był poruszany na forum, ale było to dość dawno. Z tą kontrolką działo się tak tylko wówczas, kiedy długo kręciłem rozrusznikiem żeby zimne auto zapaliło , a teraz dzieje się tak również jak silnik od razu zapali i nie powiem bo zaczyna mnie to martwić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum