Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Maj 2012 Posty: 13 Skąd: Poznań/Toruń
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 09:14 [R25] Zepsuty silniczek podnoszący szybę w drzwiach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2002
Od kilku tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką Rovera 25. Kilka dni temu zepsuł mi się silniczek podnoszący szybę w drzwiach kierowcy. Chciałabym spytać czy taki silniczek pasowałby z innego modelu Rovera, u mnie w mieście jest kilka "roverków" na auto szrotach. Zakup nowego silniczka jest trochę kosztowny, dlatego jeżeli pasowałby od innego modelu bardzo by mnie to ucieszyło. Mam już za sobą demontaż panelu drzwiowego i sprawdzenie silniczka miernikiem ( bezpieczniki też są całe ). Jeżeli istniał już taki temat to poproszę o linka. Dziękuję z góry za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 09:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silniczek nie występuje osobno, jedynie wraz z mechanizmem. Mechanizm drzwi lewych (CUH101910) pasuje od R200 (1996-1999), R25 oraz MG ZR. Nie ma znaczenia, czy pochodzi z wersji 3d czy 5d ani też LHD czy RHD.
Same silniczki różnią się w zależności od tego, czy pochodzą z mechanizmu drzwi lewych czy prawych. Najlepiej kupić kompletny mechanizm.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Maj 2012 Posty: 13 Skąd: Poznań/Toruń
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 15:09
Perfect!!! Misja zakończona, na szczęście odbyło się bez kosztów, okazało się ze wtyczka z przewodami wychodzącymi od silniczka nie łączyła i wystarczyło ja wyczyścić i wyprostować blaszkę;) ale co się naszukałam problemu to się naszukałam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum