Wysłany: Sro Paź 17, 2012 09:05 [r25] Problem ze światłami mijania i drogowymi
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Problem opisywałem już wcześniej. Niestety podpowiedzi co do usunięcia awarii nie dały rezultatu, chodziło o naprawę wiązki. Wymieniłem całą wiązkę w tylnej klapie i problem dalej istnieje.
Mam spory problem z elektryką w moim kochanym Roverku, przy włączaniu świateł mijania po kilkudziesięciu sekundach wywala mi bezpiecznik 10A od prawego światła mijania, po włączeniu długich świecą się kilkanaście minut i wywala także bezpiecznik 10A, Poza tym po pewnym dłuższym czasie jazdy bez tych świateł wywala wycieraczkę tylną i spryskiwacze przód/tył.
Bywało tak, że gdy włączałem spryskiwacze tylnej wycieraczki przy włączonych światłach mijania, zapałała się- mrygała (słabo) kontrolka od drogowych świateł. Teraz tego problemu po wymianie wiązki nie ma.
Co może być przyczyną takiego zjawiska?
Może ktoś mógł by mi podrzucić schemat świateł itp z Rave to bym się pobawił Niestety mój komp jest zbyt zamulony i Rave się wieszą
Pozdrawiam i Bardzo Proszę o pomoc bo do i z pracy po nocach ciężko tak jeździć a co najgorsze 20go przegląd okresowy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 09:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
problem rozwiązany... wywala mi bezpiecznik od świateł przy włączaniu kierunkowskazu.
Co do zespolonego to widzę, że można kupić sam od świateł i taki od razu z wycieraczkami? obydwa będą pasowały do mojego. Ponownie odkręciłem obudowę i z tego co widzę to wydaje mi się że mam dwa osobno?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 10:48
Leoon, bym Ci swój wysłał bo gdzies miałem akurat ten od kierunku działał ale zanim go znajdę to bedziesz miał już po przeglądzie bo 4 lata temu go wymieniałem prawie
bedziesz miał już po przeglądzie bo 4 lata temu go wymieniałem prawie
Sądze, że na przegląd i tak nie dojdzie i dostanę go dopiero po poniedziałku. Tak więc przegląd dostane tymczasowy.
Jeżeli miałbyś ochotę go poszukać to wolałbym go wziąć od Ciebie niż z allegro
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 10:52
Leoon, to jak chcesz mogę poszukać dzis jak znajdę to Ci tam znać jutro czy to znalazłem, bo ja uwaliłem manetkę od wycieraczek więc ten od kierunków powinien działać chyba że już zamówiłeś
bociannielot, nacisnąłem KUP TERAZ ale na szczęście jeszcze zalogować sie trzeba
Tak więc z miłą chęcia wezmę go od Ciebie jeżeli jest sprawny. Tylko powiedz ile chcesz za niego na priv mogę podać Ci numer do mnie.
części są w piwnicy u taty to wieczorkiem Ci PW podeśle czy się do przełącznika dokopałem
i jak ten przełącznik, dał się znaleźć?
[ Dodano: Sob Paź 27, 2012 21:17 ]
bociannielot napisał/a:
leszczu, też bym obstawał cos z zespolonym, skoro wszystkie cyrki dzieją się z rzeczami które są przez niego włączane
Jednak problem trwa dalej... Wymieniłem zespolony od świateł i dalej to samo. Po chwili świecenia wywala bezpiecznik. Tak jakby nagrzewał się jakiś przekaźnik i sruuuu...
[ Dodano: Sob Paź 27, 2012 21:17 ] bociannielot, dzięki za zespolony
[ Dodano: Sob Gru 08, 2012 20:48 ]
Witam,
Problem rozwiązany, tak mi się zdaje przynajmniej, ponieważ póki co odpukać świateł mijania nie wywala. Okazało się, że wsuwka na kablu od rozrusznika była luźna i nie zawsze stykała, nieraz rozrusznik dziwnie mi kręcił, musiałem wsuwką ruszyć i było ok z odpaleniem. W końcu to naprawiłem i świateł mijania mi nie wywala wywaliło mi tylko raz długie ale ponownie pogrzebałem przy kabelku i na razie jest OK zobaczymy jak pojeżdżę więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum