Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 20:33 [R45] problemy z wrzuceniem biegów.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Błagam o pomoc !
Rover 45 zazwyczaj stoi pod chmurką i jest używany codziennie, ale co jakiś czas idzie spać do ciepłego (15 stopni) garażu i po tygodniu jak jest potrzeba wyjechać nie można wrzucić wstecznego biegi ani każdego innego. Auto stoi na biegu i przed jego uruchomieniem zrzucam na luz bez problemu. Nie wiem od czego zacząć.
Nie wiem czy od zakupów w TomaTeam (komplet sprzęgła z wysprzęglikiem) czy w Zakroczymiu u Adasia (nowa skrzynia biegów). Wiem że lekarstwem jest Mariusz z (British Cars) tylko że mogę mieć problem dostarczyć go do Wawy i być może będę musiał wspierać się mechanikami w Koninie, a to nie łatwe.
Uwaga: podczas wrzucanie biegu jest potworny zgrzyt, aż do chwili - chyba rozgrzania się skrzyni. Na co dzień nawet przy dużych mrozach nie ma tego problemu.
wiem powiecie - to nie parkuj w tym garażu.
ale naprawdę potrzebuję Waszej pomocy.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Pią Lut 08, 2013 06:52
Są 2 odpowiedzi:
a) tego r45 mamy od 2 miesięcy i nie wiem.
b) Mariusz418 nie dał rady skończyć auta i po wymianie płynów silnikowych skrzynia została bez zaglądania.
Też stawiam na stary lub zużyty lub mały stan oliwy w skrzynce ale dlaczego to nie dzieje się w weekendy gdy auto stoi a jeździmy pozostałymi eRkami ?
[ Dodano: Czw Sty 31, 2013 18:55 ]
Hej ludziska pomóżcie - może ktoś ma jakiś pomysł na źle (w cale) wchodzących biegach ale tylko gdy auto stoi w ciepłym garaży prze tydzień - tylko nie piszcie że ma jeździć co dziennie i nie parkować w garażu
[ Dodano: Pią Lut 08, 2013 06:51 ]
Temat wraca i ogromna prośba o pomoc.
W weekend będę pracował przy R45 i zwalczał problem z wrzucaniem biegów.
Czy macie jakiś pomysł od czego zacząć?
myślę że od oleju, później pompka sprzęgła (może jest zapowietrzony układ)
co dalej?????
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum