Wysłany: Sro Maj 15, 2013 10:56 [R75] Mignięcie kontrolki od kontroli trakcji
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
auto mam od miesiąca. Możliwe że od początku przy zapalaniu auta na ok 2 sec. na wyświetlaczu komputera pojawia mi się żółta kontrolka od kontroli trakcji, ale zaraz znika. To samo dzieje się gdy trochę szybciej wchodzę w zakręt, czyli zapala się kontrolka ale zaraz gaśnie.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 15, 2013 10:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Możliwe że od początku przy zapalaniu auta na ok 2 sec. na wyświetlaczu komputera pojawia mi się żółta kontrolka od kontroli trakcji, ale zaraz znika
Nie przejmował bym się tym. Z tego co wiem to wielu to ma. U mnie tylko w zimę czasami na chwilę się zaświeci podczas zapłonu, może wtedy jak napięcie mocno spada
damian131720 napisał/a:
To samo dzieje się gdy trochę szybciej wchodzę w zakręt, czyli zapala się kontrolka ale zaraz gaśnie.
.
Może na sportowe jeździsz i zrywają ci koła w zakręcie
ja mam jedynie w zimie przy niskich temp kiedy auto stało cały dzień w garażu, przy uruchamianiu silnika kontrola trakcji zapala się na 2 sekundy i znika ten typ chyba już tak ma
Wysłany: Sro Maj 15, 2013 17:15
haszczyc napisał/a:
przy uruchamianiu silnika kontrola trakcji zapala się na 2 sekundy i znika ten typ chyba już tak ma
tak . R 75 tak ma, bo po włączeniu zapłonu ,sterownik sprawdza sprawność układu ( ok. 3 sek ) i wtedy świeci się kontrolka. Jak wykryje niesprawność kontrolka pali się dalej.
zgodzę się ale ja mam to tylko przy ujemnych temp w lato nie ma tego komunikatu
Ja też tak mam... ale nawet teraz jak już jest cieplej to zapala mi się TC na wyświetlaczu po zapłonie.
Czasem mam też tak że podczas jazdy gdy wyczuje że TC "zadziałała" to kontrolka zaświeca się i nie zgaśnie aż do momentu wyłączenia silnika. I wtedy TC nie działa mi. Pewnie muszę zrobic przegląd siłownika od TC bo może się zacina czy coś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum