Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Wlamali mi sie do auta i ukradli oczywiscie radio... Obydwa bebenki !@!$# a pilota nie mam, takze teraz nie mam jak zamknac samochodu Da sie jeszcze kupic bebenki do 800tki, ewentualnie dopasowac z innej fury?
Znalazłem jedną sztukę na Allegro - http://allegro.pl/show_item.php?item=3569738341 Ale tak jak patrzyłem na zamek w klapie bagażnika to tam otwór na kluczyk jest odwrotnie - z lewej jest wyżej a z prawej niżej, więc nie wiem czy to pasuje do mojego kluczyka.. Chyba że to zdjęcie od wewnętrznej strony ale nie wydaje mi się..
Najgorsze że fury odpalić nawet nie mogę bo skurwysyny rozładowały mi aku a bez działających zamków nie zsynchronizuję alarmu w R i cały czas wyje.. Nie mówiąc o tym że zamknąc też nie zamknę bo pilota działającego nie mam..
Ale nie wiem jak Ty chcesz to zrobić, tzn. swój dotychczasowy kluczyk ożenić z tym zamkiem z alegro
Przecież wkładka zamka z allegro ma wzór do innego klucza.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Rozmawiałem z kumplem i mówi że da się przerobić sam bębenek, Mariusz też potwierdzał że to w sumie jedyna możliwa opcja bo nowego już nie kupię..
Btw. przeglądając ebay.co.uk natknąłem się w opisie nówki klamki że pasuje do R800/400/200 - prawda ci to? Bo wiadomo że do 800tek deficyt klamek a lubią pękać, a jeśli pasują od tych modeli to problem z głowy bo widziałem że dostępność spora..
Swego czasu na ebay szukałem klamek nie ma ani używanych a tym bardziej nowych . Zasadniczo radzę Ci zadzwonić gdzie dałem namiar na kluczyk + wkładki + stacyjka .
To proste. Wkładasz kluczyk i opiłowujesz wystające zęby bębenka, żeby wszystkie były schowane i masz dopasowany. żeby się nie dało dodatkowo starym kluczem otworzyć możesz pozamieniać zęby w bębenku, ale nie wiem jak w tym w R 800 bo w niektórych to się trudno rozmontowuje i potem już się może nie trzymać kupy.
Poza tym czy z legenda bębenki nie podejdą?
Yog-Sothoth napisał/a:
Btw. przeglądając ebay.co.uk natknąłem się w opisie nówki klamki że pasuje do R800/400/200
Jeśli już, to od kanciaków, ale to by trzeba było z bliska obejrzeć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ale wygląda na to że tylko do coupe pasują. sTERYD gdzie ty widziałeś bębenek za tyle? Może jeszcze nowy? Legenda z ciekawości przeglądałem ale na Allegro jeszcze mniej niż do 800, czyli 0
Rozładować taka ilość energii jaka ma aku w tak krótkim czasie i niczego nie spalić hmm
Nie mam pojęcia, to raczej nie możliwe.
Myślę że wiedzą co trzeba zrobić zeby samochody tej marki nie hałasowały, mysle że aku padł juz po "akcji". Dobry masz aku Czy mozę np: godzina na swiatłach go ubije
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum