Zabrałem sie za wymianę poduszki silnika na podłużnicy(myślałem ze moja juz wylała ale o dziwo nadal byl w niej olej, ale i tak zerwana byla górna śruba) jak zwykle niespodzianki, poducha kręciła sie w kolko wiec znów kombinacje.
Do tego okazało się że tuleja nad gruszką jest zerwana wiec czekam na paczkę, kolejna paczka której oczekuję to lewa koncowka drążka, oraz nowy pasek wieloklinowy, gdyż mój woła o pomstę do nieba. Przepraszam ze doprowadzilem go do takiego stanu...
Jest godzina 24:00 wróciłem z dworu. Elementy ze slupkow i podsufitka wyciągnięte, czekają w piwnicy na zwarcie starej gąbki... To bedzie nsjczarniejszy z czarnych w środku nie zabraknie tez czerwieni sesese
Wysłany: Sob Kwi 09, 2016 20:44 sknerko vs spręzyna tył 1:0
sknerko vs spręzyna tył 1:0
wymieniona pęknięta sprężyna po lewej z tyłu, zobaczę jaką mam na drugiej stronie i pewnie zmienię jak będzie inna niż ta co założyłem ale wydaje mi się ze mam tam RC zielono czerwoną. Ta co pękła była już wymieniana i była to RB zielono różowa (wtedy innej nie można było dostać) wytrzymała chyba ze 3-4 lata nie pamiętam już.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zmieniałam wczoraj u siebie ramki na rejestrację, bo stare były poniszczone i z logo komisu Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że na przód mi nie chcą wejść...raz, że śruby nie pasowały do wejścia, a dwa, że dziwnie odstaje. No i póki co musiałam ją przykręcić na odwrót Oto efekt
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
sergiej358 [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 10:53
witam Ja natomiast zrobilem wiele ale nie przez dzien oczywiscie trwalo 2 tyg gdzies:
#1 wymiana mieszka wraz z wyciszeniem go w tunelu +plastikowa ramka pod mieszek ktora sam wycielem z polipropylenu. Efekt super
#2 oswietlenie srodkowej czesci akcesoriow
#3 oswietlenie zewnetrzne (wymiana zarowek,wyczyszczenie wejsc na zarowki itp)
#4 pasek alternatora
#5 nowe wycieraczki pod nogi (z gumy z biezni olimpijskich )
Co dzis mam zamiar:
sprawdzic wyczyscic lub wymienic klocki przod sprawdzic bebny tyl, zdjac tapicerke z przednich drzwi L i P, zrobic cos z zasowka od szyberdachu, linke od gazu przesmarowac i moze linke od sprzegla podciagnac o ile nie jest juz na maxa. Z ty,m szyberdachem prosil bym o wskazowke jakas czy mozna go wyjac calkiem i jak najlepiej przesmarowac prowadnice szyberdachu pozdrawiam
ps. i jeszcze wiele chcem zrobic m.in. dolna czesc lewarka zmiany biegow i przy krzyzaku, zamieic poduszki pod silnikiem mam z laguny nowa wymiar ten sam tylko czy bedzie pasowac.
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 18:06 sknerko vs mcpherson 1:0 i do tego tłumik
Kolejny weekend z R75 w sobotę "nowy" tłumik a potem wyjąłem amor i sprężynę z przodu. No niestety założyć z nową sprężyną do auta już się nie udało i w niedzielę najpierw wymiana klocków z tyłu u ziecia a potem walka z zdjęciem zwrotnicy ze sworznia wahacza żeby włożyć mcphersona. Nowy klucz udarowy spisał się na medal a ściągacz do sprężyn "pobił" mnie i rozcięty łuk brwiowy jako pamiątka z wymiany sprężyny.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to ja posprzątałem mu bagażnik... Odebrałem felgi 2szt z prostowania (przy okazji napatrzylem sie na różne kolory i jeden przypadł mi do gustu, taki ładny 600zlociszy za kompletna regeneracje moich 17 z malowaniem tym cudem... Fiu fiu jest o czym myśleć, ale dzis niestety dokupilem 2 oponki, używane Pirelli pzero rosso w docelowym rozmiarze 225/50/17 a wiec zrownalem obwód kola do seryjnych zalecanych ale przy drodze 18.
Co w efekcie pozwolilo cieszyć się jazda powyżej 120km/h bo na krzywych felgach to Parkinsona można dostać
Dzisiaj moje R otrzymało nowe podkładki pod wtryskiwacze (2 sztuki ) - wymianę jednego lejącego wtrysku na używkę w ekstra stanie - dzięki koledze AdaskoC . Ponadto wymienione 2 sprężyny tylne i łączniki stabilizatora tył!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum