Wysłany: Nie Lip 29, 2018 18:47 [R75] Rover 75 1.8 problem z tylnym zawieszeniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam!
W moim Mi?ku jest problem z tylnym zawieszeniem. Mianowicie lewa strona jest sztywna jak beton. W zesz?ym tygodniu jeszcze zanim kupi?em auto zmieniono w nim spr??yny na Max Gear 60-0419. Jak jest równo to wszystko jest ok. Jak s? jakiekolwiek wyboje to auto skacze jak ping pong. Przeje?d?a?em przez muldy i jad?c praw? stron? wszystko ok. Lewa strona przód ok, ty? beton i podskok. Pojecha?em na stacj? diagnostyczn? na test amortyzatorów. Przód 78%, ty? 75%. Przód wszystko normalnie jak to przy te?cie amorów. Ty? prawy te? normalnie, ale za to ty? lewy to mia?em trz?sienie ziemi jak w Los Angeles. Dzi? jak wróci?em z Katowic to auto usiad?o na lew? stron?. Jak podnios?em na lewarku to ko?o od razu si? podnios?o i nie chcia?o opa??. Spr??yna by?a ?ci?ni?ta. Par? godzin pó?niej auto samo si? podnios?o. Mo?e by? wszystkiemu winna jedna spr??yna?
Ostatnio zmieniony przez Dj._Illusion Nie Lip 29, 2018 22:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2018 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mo?e podczas gwa?townych ruchów ( jazda autem ) olej w amorku i jego zawory ?le pracuj?.
R?k? nie sprawdzisz sprawno?ci w?a?ciwej, jedynie to czy nie jest ca?kiem zatarty.
Poleci?em Ci ten sposób, bo mnie kiedy? zatar? si? amorek i pracowa? skokowo i kosmicznie ci??ko.
S?dz? i tak ?e w twojej sytuacji mo?e by? winny tylko amortyzator.
Ja swoje amorki kupi?em nówki orygina?y oem za 380z?, ale jak nie chcesz od razu popada? w koszta, napisz do AdaskoC i on sprezentuje Ci na pewno jakie? sprawne u?ywki.
No i si? wyja?ni?o. Dopiero po zdemontowaniu amortyzatora okaza?o si? jak tragicznie on chodzi. Masakra po prostu bo przeskakiwa? i trzeszcza?. Amortyzatory Delphi dwa lata temu zmieniane (tak twierdzi poprzedni w?a?ciciel). Teraz kupi?em i za?o?y?em komplet jakiej? firmy Werteile. Póki co auto jedzie miodzio. Zobaczymy ile one wytrzymaj?. Brat, dzi?ki wielkie za pomoc.
Temat mo?na zamkn??.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum