Wysłany: Nie Lut 13, 2011 22:22 [75] diesel czy benzyna+LPG?
Witam
Jestem ju? na 100% pewien, ?e kupi? 75.
Prosz? dorad?cie mi jaki silnik wybra? diesel czy benzyna+LPG?
G?ównie b?d? nim je?dzi? po mie?cie i na krótkich odcinkach (ok 3 km, czyli w zimie silnik nie zd??y si? zagrza?), czasami wypad w d?u?sz? tras?, ale to rzadko.
Do tej pory je?dzi?em mazd? 626 z holenderskim (fabrycznym) LPG, ale przysz?a pora na zmian? i jestem zdecydowany na rover 75.
Mo?e jest w ?ród was kto? kto je?dzi? na gazie i dieslu?
Prosz? o rad?.,
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj!
Je?li tak krótkie odcinki to diesel odpada. Jakby? mia? awari? np wtryskiwaczy to koszty s? straszne. Diesel ma nabija? km i "zarabia? na siebie".
Mo?e lepiej benzyna 1.8, pali jako? 10l/100km, naprawy i rozrz?d do?? tani, jedynie to trzeba uwa?a? na HGF. Acha, przy tak krótkich odcinkach to silnik ledwo si? prze??czy na LPG i d?ugo na tym nie popracuje, wi?c tu nie widz? oszcz?dno?ci.
tomhas, ani diesel ani LPG. diesel nie lubi by? niedogrzany a LPG ledwo zd??y si? w??czy? na takich odcinkach. Ja wybra?bym benzyn?, to co wi?cej samochód spali zwróci ci si? na cenie instalacji LPG której nie za?o?ysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum