Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam problem ze swoim Roverkiem 416 z 1997,samochód wczoraj na trasie całkowicie stracił moc. Po zatrzymaniu było czuć smród spalonych okładzin.Nie dało się ruszyć z 1 ani z 2.Biegi wchodzą normalnie bez problemu nie czuć oporu ani zgrzytów.Od pewnego czasu samochód zaczoł zachowywać się dziwnie na 3,4,5 biegu, a mianowicie po dodaniu gazu przy obrotach 3000 i wyżej najpierw słychać było wzrost obrotów a po chwili dopiero auto przyśpieszało.Będąc niedawno w warsztacie tłumikarz mówił mi o wymianie tłumika końcowego który pracował troche głośniej do momętu nagrzania silnika.Roverka wczoraj zaciągnełem pod dom i nie wiem czy to spalone sprzęgło a może zatkał się tłumik końcowy
Witam
Mam problem ze swoim Roverkiem 416 z 1997,samochód wczoraj na trasie całkowicie stracił moc. Po zatrzymaniu było czuć smród spalonych okładzin.Nie dało się ruszyć z 1 ani z 2.Biegi wchodzą normalnie bez problemu nie czuć oporu ani zgrzytów.Od pewnego czasu samochód zaczoł zachowywać się dziwnie na 3,4,5 biegu, a mianowicie po dodaniu gazu przy obrotach 3000 i wyżej najpierw słychać było wzrost obrotów a po chwili dopiero auto przyśpieszało.Będąc niedawno w warsztacie tłumikarz mówił mi o wymianie tłumika końcowego który pracował troche głośniej do momętu nagrzania silnika.Roverka wczoraj zaciągnełem pod dom i nie wiem czy to spalone sprzęgło a może zatkał się tłumik końcowy
Po pierwsze zmien temat ( kwadratowe nawiasy model,silnik,rok produkcji) bo zaraz bedzie opr
To wyglada mi bardziej na sprzeglo a przy wlaczonym silniku nie ma problemow z wkladaniem biegow?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jeśli chodzi o hamulce to po zatrzymaniu dotykałem opon i były normalnie ciepłe - nie gorące a co do włanczania biegów przy włączonym silniku to pracują normalnie bez problemu
99% sprzęgło,
spróbuj jeszcze ruszyć na hamulcu z 1, jak nie zgaśnie, tylko będzie palił sprzęgło to masz pewność
na szczęście sprzęgła do Roverków nie są strasznie drogie
ale pół dnia roboty
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum