Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam. Posiadam Rovera 416 SI sprowadzonego z Holandii z oryginalną, holendreską instalacją gazową. Samochód nie chodzi na gazie. Mechanik od gazu nie za bardzo wiedział co się stało. Czy może zdarzyło wam się coś podobnego, a może wiecie gdzie znajdę mechanika, który zna się na holenderskich instalacjach gazowych i mógłby coś pomóc?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 20:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W ogóle nie chodzi. Najpierw tracił moc, a potem wcale już nie chodził.
Poszukam na jakimś forum LPG. Szukałem tu na forum takiego problemu, ale nie znalazłem.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 16:49
szatek5cs napisał/a:
Poszukam na jakimś forum LPG. Szukałem tu na forum takiego problemu, ale nie znalazłem.
Witam
Moze reduktor juz nie daje takich parametrow jakie maja byc. A instalacje masz PRINCE ?
pozdrawiam
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 65 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 23:12
szatek5cs napisał/a:
Myślę że możesz sprawdzić sam parę rzeczy:
-odkręcić obudowę filtra gazu i zobaczyć czy nie pora żeby go wymienić.
-jeśli filtr nie jest zatkany na amen grafitem to może elektrozawory są zabrudzone (ten przy butli albo przy reduktorze).
Winny może być padnięty reduktor, albo elektronika.
szatek5cs napisał/a:
gdzie znajdę mechanika, który zna się na holenderskich instalacjach gazowych
Nie trzeba Ci znawcy od holenderskich -wszystkie działają na tej samej zasadzie. Może być problem z podpięciem pod tester ale tester nie daje wszystkich odpowiedzi. Lepiej poszukać speca od LPG, który wie gdzie ręce włożyć.
Tak to Koltec EGI. Właśnie spec od gazu próbował, próbował, mówił o wymianie reduktora, ale potem załamał ręce i nie wiedział co zrobić. Jutro zrobię zdjęcia i wrzuce, bo nie wiem jaki to dokładnie model.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum