Panowie ja juz pisałem ja mam 420Di z koniec 96' i wtyczki w zderzaku są ale miejsca na przekaznik nie ma wiec kolega powiedział ze zamiast szukac wszystkiego pociągnie mi nową instalacje i bedzie GIT,kupiłem na allegro ten załącznik halogenów co jest w obudowie licznika i kolega sie do niego wpioł ,wszystko dziła gra i buczy.polecam.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 23:54
laskarm napisał/a:
Nie sprawdzałem jeszcze czy mam wtyczki do halogenów za zaślepkami, ale wtyczka do włącznika przeciwmgielnych (tego w liczniku) ma nie wszystkie piny wykorzystane, są 3 miejsca wolne, a z tego co się orientuję przy istniejącej instalacji powinna raczej mieć doprowadzone kable do wszystkich możliwych złączek, mimo że przełącznik obsługuje tylko światła przeciwmgielne tylne
Mam tak samo, z tym że przy zaślepkach od halogenów widać u mnie kable (czarno-czerwone jeżeli dobrze zapamiętałem) i tu pojawia się pytanie: skoro kable są przy zaślepkach to czemu nie ma ich przy włączniku? Brakuje 3-ech kabelków wg mnie to 2 są od lamp przednich a 3-ci jakiś wspólny.
[ Dodano: Czw Lis 27, 2008 20:03 ]
Dzisiaj sprawdziłem te kable przy zaślepkach i są podłączone do czegoś okrągłego i płaskiego i to po obu stronach. Wygląda to jakby syrena od klaksonu tylko czemu mam tak samo z obu stron? Może to jest w ten sposób zrobione: mam 2 guziki od klaksonu to mam też dwie syreny Kolor kabli to: jeden cały czarny a drugi niebiesko-czerwony.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 15:01
sTERYD napisał/a:
laskarm napisał/a:
Aby zamontować przekaźnik do halogenów (o ile jest wolne miejsce) koniecznie trzeba zdemontować środkową konsolę?
nie trzeba widać te przekaźniki jak sie zanurkuje przy pedałach
laskarm napisał/a:
wtyczka do włącznika przeciwmgielnych (tego w liczniku) ma nie wszystkie piny wykorzystane, są 3 miejsca wolne, a z tego co się orientuję przy istniejącej instalacji powinna raczej mieć doprowadzone kable do wszystkich możliwych złączek, mimo że przełącznik obsługuje tylko światła przeciwmgielne tylne
tutaj nie byłbym taki pewny... być może po prostu wtyczka ma i tak więcej dziurek na złaczki niż potrzeba nawet przy 4 światłach przeciwmgielnych...
Witam,
Dzisiaj przu okazji zabawy z przednim reflektorem sprawdziłem i mam wtyczki do halogenów przymocowane do kabli od klaksonu. Czyli wystarczy zmienić włącznik, zainstalować przekaźnik, podłączyć halogena i powinno działać? Mimo tej mniejszej ilości kabelków do włącznika? A jeśli nie, to gdzie szukać drugiego końca wiązki do halogenów, żeby dorobić brakującą część instalacji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum